Leer Je Nagels Kennen, Alles Over Nagels

Leer Je Nagels Kennen, Alles Over Nagels

Je gebruikt ze net zo vaak als je handen. Ze zijn klein maar nuttig, en je ziet ze vaker dan je voeten. Ze staan altijd voor je klaar als je jeuk hebt, als je een pakketje moet openen, een sticker moet verwijderen, iets op het toetsenbord moet intypen… ze zijn er altijd. Waar heb ik het over? Je nagels!

Nagels zijn hoornachtige envelopjes die het einde van vingers en tenen bedekken. Nagels zijn van keratine, een hard type proteïne waar ook horens en hoeven bij dieren van zijn gemaakt. Als je wil weten waar je nagels voor dienen en hoe ze groeien, lees dan verder en leer je nagels kennen.

Functies van de Nagels

Uiterlijk

Mensen maken hun nagels mooier door nagellak en door ze te knippen. Mooi geknipte en gelakte nagels maken dat iemand er beter uitziet. Ook oefenen schone en goed verzorgde nagels een zekere aantrekkingskracht uit op wergevers, vrienden en bij afspraakjes.

Bescherming

Belangrijker nog dan het uiterlijk, de nagels beschermen de vingertoppen en het omliggende weefsel tegen allerlei verwondingen. Nagels verhinderen allerlei ongelukjes met je vingers.

Beweging

Nagels maken het mogelijk sneller en nauwkeurig voorwerpen te bewegen. Als je bijvoorbeeld een ui of een appel schilt, kun je dit sneller en nauwkeuriger doen als je het mes en de ui op een bepaalde manier vasthoudt.

Gevoeligheid

Nagels bevatten zelf geen zenuwuiteinden. Toch dragen ze bij aan de gevoeligheid van de vingertoppen op het moment dat je een voorwerp aanraakt.

Hoe de Nagel Groeit

Het levende deel van de nagel

Het enige deel van de nagel dat leeft is het deel dat zich onder de huid bevindt. Dat is het deel dat groeit.

Na een ongeluk

Na een ongeluk groeit een vingernagel in 3 tot 6 maanden weer aan. Voor teennagels duurt het 12 tot 18 maanden voor ze weer helemaal aangegroeid zijn.

Gemiddelde nagelgroei

3mm per maand, net als haar.

Factoren die de nagelgroei kunnen beïnvloeden

Leeftijd, geslacht, seizoen, erfelijkheid, voeding en lichaamsbeweging.

Wanneer groeien nagels het hardst

De nagels groeien het hardst in de zomer.

Groeien nagels ook nadat je overleden bent?

Nee. De illusie dat nagels nog groeien na de dood komt doordat de huid krimpt. Nagels groeien niet meer als iemand dood is.

Je Nagels Helpen Groeien

Arganolie wordt op natuurlijke wijze geproduceerd. Berber vrouwen gebruiken het al eeuwen. De Berber vrouwen, de oorspronkelijke inwoners van Marokko, hebben eeuwen geleden al ontdekt dat Arganolie goed is voor de nagels en ook voor andere delen van het lichaam zoals huid en haar.

Testen hebben aangetoond dat Arganolie rijk is aan vitamine E en essentiële vetzuren (en ook nog aan andere voedingsstoffen) die goed zijn voor groei en bescherming van nagels. Een paar druppeltjes inmasseren in nagels en nagelbedden houdt de nagels sterk en gezond.

Ben je ook benieuwd hoe je arganolie het beste voor de nagels kunt gebruiken? Bekijk dan onze instructievideo hieronder:

De nagels zijn kleine maar belangrijke delen van ons lichaam. Goed voor je nagels zorgen is van vitaal belang om ze goed te laten groeien.

Deel dit artikel alles over nagels met je vrienden! Sharing is caring!