5 tips voor een verzorgende en natuurlijke voetbehandeling!

Mooi Verzorgde Teennagels

Als het gaat om lichaamsverzorging, worden onze voeten vaak over het hoofd gezien. Dat is jammer, want ze dragen ons overal naartoe. Ze helpen ons stevig in onze schoenen staan en door het leven dansen.

Soms hebben ze het zwaar te verduren, bijvoorbeeld als we knellende schoenen, schurende sokken of hoge hakken dragen. Ook na een dag veel staan of lopen vertonen ze tekenen van vermoeidheid. Reden te meer om deze trouwe onderdanen regelmatig flink te verwennen met een uitgebreide voetbehandeling.

Met de onderstaande 5 tips kan iedereen het zelf thuis doen!

Maak een ontspannend voetbad

Een voetbehandeling maakt niet alleen je voeten mooier, maar is weldadig voor het hele lichaam. Het voetbad vormt de basis: het ontspant het hele lichaam en maakt de huid en nagels zachter.

Vul een teiltje met warm water tot op enkelhoogte. Voeg een scheutje volle melk of een kopje melkpoeder toe. Dit hydrateert en verzacht.

Doe er bij vermoeide voeten enkele druppeltjes pepermuntolie bij. Lavendelolie vergroot het ontspannende en verzachtende effect. Een handjevol baksoda helpt bij opgezette voeten.

Dompel je voeten 10-15 minuten onder en ontspan!

Verzorg je nagels

Na het voetbad zijn de huid en nagels zachter geworden. Dit vergemakkelijkt het knippen en vijlen. Droog ze eerst goed af en verwijder eventueel achtergebleven vuil onder de nagels en restjes nagellak. Gebruik voor het laatste een remover zonder aceton.

Duw zo nodig de nagelriemen terug met een speciaal daarvoor bestemd hulpmiddel genaamd een bokkenpootje. Knip eventuele losse velletjes weg met een nagelriemschaartje.

Scrub dode huidcellen weg

Om de huid van de voeten weer zacht en soepel te maken, is het slim om eerst dode huidcellen te verwijderen. Gebruik hiervoor een zelfgemaakte scrub met natuurlijke ingrediënten, zoals een eetlepel natuurlijke olie (arganolie, amandelolie of olijfolie bijvoorbeeld), een eetlepel aloë vera gel, een eetlepel havermout en een eetlepel zeezout.

Vermeng ze tot een dikke pasta en wrijf deze in cirkelende bewegingen over je voeten. Afspoelen met warm water en dan weer afdrogen.

Verwijder eventuele eeltplekken met een voetvijl of puimsteen. Droge voeten worden hierdoor weer glad en zacht!

Spa Pedicure Arganolie

Voed en masseer je voeten

Nu de dode huidcellen weg zijn, kan de huid beter gehydrateerd en verzorgd worden. Gebruik hiervoor een natuurlijke olie die zowel vochtinbrengende als herstellende eigenschappen heeft.

Een goed voorbeeld hiervan is de zeer rijke en voedende arganolie. Deze bevat veel heilzame ingrediënten, zoals anti-oxidanten, essentiële vetzuren en vitaminen. Ook bevordert het de doorbloeding, zeker in combinatie met een voetmassage.

Het fijne aan deze olie is dat het geen vet laagje achterlaat. Meer informatie over het gebruik van arganolie voor de verzorging van handen en voeten is hier te vinden.

Maak je nagels mooi

Arganolie is niet alleen zeer verzorgend voor de huid van je voeten, maar het maakt je nagels ook glanzend en sterk. Als ze na de massage al mooi genoeg zijn, kan deze stap worden overgeslagen. Maar ze feestelijk versieren is natuurlijk ook mooi. Neem rustig de tijd om ze keurig netjes te lakken en goed te laten drogen.

Verwende voeten die gezien mogen worden

Voeten worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om persoonlijke verzorging. Maar ze hebben het soms best zwaar, dus een regelmatige verwenbeurt is geen overbodige luxe.

Met bovenstaande tips is dit gemakkelijk zelf te doen, met ingrediënten die vast al in huis zijn. Van zo’n kuurtje voor onze voeten kunnen we van top tot teen opknappen!

Wat doe jij om je voeten te verwennen?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!