Hoe houd je je oksels mooi en gezond?

Oksels Verzorgt En Geschoren

Problemen met de okselhuid komen regelmatig voor. Denk aan overmatig zweten of een sterke geur, uitslag of andere vormen van irritatie, huidverkleuring of een slappe huid. Toch is dit geen onderwerp waar veel over gesproken wordt, mogelijk uit schaamte. Dit is nergens voor nodig en ook nog eens zonde, want oplossingen worden dan pas laat ontdekt.

Daarom hebben we hieronder de 5 belangrijkste op een rijtje gezet!

Overmatig zweten

Omdat de oksels zweetklieren bevatten, is het heel normaal om hier te zweten. Maar bij sommige vrouwen ontstaan er op allerlei momenten van de dag natte plekken onder de oksels. Dit kan erg vervelend zijn en allerlei verschillende oorzaken hebben.

Als reguliere deodorants of anti-transpiratie middelen niet werken, kan een gesprek met de dokter oplossing bieden om de aanleiding te achterhalen en een oplossing te vinden.

Sterke lichaamsgeur

Een sterke lichaamsgeur kan een grote bron van onzekerheid zijn. Dit verschijnsel kan verschillende oorzaken hebben, zoals ziekte, dieet en medicatie.

Wie vaak gekruid voedsel, met bijvoorbeeld kerrie, cayennepeper en knoflook eet, kan een sterkere lichaamsgeur hebben. Dat geldt ook voor mensen die aan Diabetes lijden.

Het materiaal van onze kleding speelt ook een grote rol. Katoen kan bijvoorbeeld veel vocht opnemen en droogt vervolgens langzaam. Daardoor gaat het zweet meer stinken.

Hygiëne speelt ook een grote rol. Daarom is het belangrijk om de oksels goed te wassen.

Huidirritatie en uitslag

Zeker mensen die hun oksels scheren kunnen hiermee te maken krijgen. Het scheermesje schuurt namelijk over de gevoelige okselhuid en maakt deze kwetsbaarder.

Enkele tips om dit te voorkomen zijn regelmatig het mesje vervangen, zorgen dat er zo weinig mogelijk dode huidcellen, haartjes en schuim in achterblijven en de huid goed natmaken.

Leen ook nooit een mesje van iemand anders en verzorg de huid na het scheren met een beschermende en herstellende huidolie. Arganolie is hiervoor heel geschikt.

Arganolie producten

Huidverkleuring

Bij sommige mensen is de huid onder hun armen donkerder dan elders op hun lichaam. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap de reden zijn.

Ook bij Diabetes patiënten komt het voor. Bij hen ontstaat er een overmatige groei van de huidcellen, waardoor de huid dikker en dus donkerder wordt.

Ook bacteriën kunnen de oorzaak zijn van een grauwe okselhuid. Daarom is het belangrijk om dit gebied goed schoon te houden.

Huidverslapping

De okselhuid is bij de meeste mensen wat slapper en geplooid. Naarmate we ouder worden verslapt de huid nog verder. Dit is op zich normaal, maar kan wel vervelend zijn als we bijvoorbeeld een mooie feestjurk zonder mouwen willen dragen.

Gelukkig is onze okselhuid te verbeteren met een natuurlijk anti-aging middel, zoals arganolie. Dit werkt voedend, herstellend en beschermend.

Arganolie bevat zeer hoge concentraties vitamine E, anti-oxidanten en vetzuren. Samen houden ze de huid soepel en glad en herstellen ze eventuele schade.

Smeer iedere avond enkele druppels op de schone okselhuid, zodat het ’s nachts zijn werk kan doen.

Mooiere en gezondere oksels

Problemen met de okselhuid kunnen een grote bron van onzekerheid zijn. Deze kunnen allerlei vormen aannemen en verschillende oorzaken hebben, zoals ons dieet, medicatie, ziekte, hormonale schommelingen en gebrekkige hygiëne.

Als er mogelijk een medische oorzaak is, kan de dokter een oplossing bieden. In andere gevallen is het belangrijk om de oksels goed schoon te houden en te verzorgen met zachte, natuurlijke producten.

Wat doe jij om je oksels mooi en gezond te houden?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!