De 5 beste Tips voor Mooier, Langer en Gezonder Haar!

Vrouw Met Hoed En Zonnebril In De Zon

Veel vrouwen die houden van lang haar, merken dat hun lokken minder snel groeien naarmate ze ouder worden. Dat kan kloppen: met de jaren vertraagt onze stofwisseling en daarmee ook onze haargroei.

Ook komt het veel voor dat dames op latere leeftijd hun haar kleuren, waardoor het beschadigd raakt, minder snel groeit of afbreekt.

De onderstaande tips helpen de haargroei stimuleren en haar langer en gezonder te blijven!

Stimuleer de doorbloeding

Een manier om de haargroei een beetje te bevorderen, is door de doorbloeding van de hoofdhuid te stimuleren. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een zachte massage met een combinatie van oliën.

Kies bijvoorbeeld voor pure arganolie met enkele druppels rozemarijn- en pepermuntolie. Masseer de hoofdhuid zachtjes met draaiende bewegingen van de vingertoppen. Spoel de olie naderhand uit met een milde shampoo.

Kies voor gezonde voeding

Net als onze huid, vereist ons haar belangrijke bouwstoffen om gezond te blijven, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, die we deels uit onze voeding kunnen halen.

Kies voor een dieet met voldoende eieren, vette vis, noten en peulvruchten, vers(e) fruit en groenten, knoflook en uien.

Vind je het moeilijk om afwisselend en gezond te eten? Probeer dan eens een Marley Spoon box. Zij zorgen dat je de verse ingrediënten & inspirerende recepten bij jou thuis ontvangt!

Voorkom uitdroging en beschadiging

Als ons haar eenmaal mooi lang is gegroeid, is het zaak om te voorkomen dat het afbreekt door uitdroging of beschadiging. Dit betekent onder andere: het haar niet met te heet water wassen, niet te ruw afdrogen, niet kammen of borstelen als het nat is en hete styling apparaten zoveel mogelijk laten staan.

Wil je echt graag je haar kleuren, kies dan voor een zo natuurlijk en mild mogelijke kleuring en compenseer met goede verzorging en bescherming.

Haarvoeding

Verzorg en bescherm je lokken

Om te voorkomen dat lang haar beschadigd raakt door externe factoren of uitgedroogd raakt en breekbaar wordt, is goede verzorging en bescherming essentieel.

Ga je toch een heet styling apparaat gebruiken? Breng dan een beschermend laagje aan met bijvoorbeeld een haarserum of natuurlijke olie.

Heb je je lokken toch gekleurd? Zorg er dan voor dat je ze regelmatig verwent met een haarmasker. Zo blijft de kleur ook langer mooi.

De puntjes van je haar zijn het oudst en meest breekbaar. Verzorg en bescherm deze dus altijd met wat druppeltjes natuurlijke olie.

Verwen je haar met olie

Pure, biologische arganolie is een van de beste cadeautjes voor je lange lokken. Deze is bijzonder rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Samen herstellen ze schade, helpen ze je haar beschermen, houden ze vocht vast en geven ze een prachtige glans.

Deze lichte olie trekt snel in en is geschikt voor allerlei toepassingen, zoals een bloedcirculatie bevorderende hoofdmassage, als bescherming tegen hitte en uitdroging, als serum voor je haarpunten en als ingrediënt voedend masker.

Verdeel het over je hele haar en doe er plastic folie of een handdoek omheen. Door de warmte dringt de olie nog dieper in het haar door. Eventueel kun je het zelfs ’s nachts laten zitten en de volgende dag uitwassen met een milde shampoo.

Lang leve je lokken!

Naarmate we ouder worden, groeit ons haar minder snel. Ook herstelt het zich minder snel van eventuele schade en kan het droog en breekbaar worden.

Wil je toch graag lange, gezonde lokken? Volg dan de bovenstaande tips om ze op een zachte en natuurlijke manier te beschermen, verzorgen en herstellen.

Vergeet ook niet dat een gezonde levensstijl eveneens erg belangrijk is voor gezonde, lange haren. Wat doe jij om je haren mooi lang en lang mooi te houden?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!