Belangrijke Voedingsstoffen Voor De Nagels

Belangrijke Voedingsstoffen Voor De Nagels

De nagels zijn waarschijnlijk een van de meest gebruikte en meest ondervoede delen van het lichaam. Bovendien lopen ze vaak schade op door verwondingen, ongelukken, en door lopen en rennen.

Het is daarom belangrijk de nagels gezond en sterk te houden. En hoe kun je dit nou beter doen dan de nagels de voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben.

Zoals elk lichaamsdeel hebben ook nagels voeding nodig. Lange, gezonde, sterke en mooie nagels zijn goedkoper dan de meeste mensen denken. De oplossing zit ‘m namelijk niet in de dure salons, maar gewoon in je eigen keukenkast.

Hier volgen een paar van de belangrijkste voedingsstoffen om mooie, sterke en gezonde nagels te krijgen!

Vitamine A

Bij gebrek aan vitamine A worden je nagels droog en broos. En niet alleen dat, maar ze groeien ook niet zo hard meer.

Vitamine A zit in gele en oranje groenten zoals pompoenen, worteltjes en zoete aardappelen. Groene groenten zoals spinazie en broccoli zijn ook een goede bron van vitamine A. En ook dierlijke producten zoals eieren, lever, melk en boter bevatten vitamine A.

belangrijke-voedingsstoffen-voor-de-nagels2

Vitamine B-complex

Deze vitamine zit onder meer in bananen, tonijn, lever, aardappelen en linzen, en helpt de nagels te groeien. Als je nagels te langzaam groeien is dat een teken dat ze ongezond zijn. Waarschijnlijk krijg je dan te weinig vitamine B-complex binnen.

Vitamine C

Vitamine C zit vooral in citrusvruchten. Voldoende vitamine C helpt bij het tegengaan van nijnagels. Bij de groei van nagels zijn nijnagels vaak een probleem. Het eten van sinaasappels, aardbeien, citroenen en limoenen kan dit verhelpen. Ook rode paprika’s zijn verrassend genoeg rijk aan vitamine C.

Vitamine D

Zonneschijn is een van de beste vitamine D-bronnen. Door met je nagels in de zon te zitten (maar beter niet tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags) worden ze sterker. Als je vitamine D in de keuken zoekt, eet dan eieren, kaas, lever en zalm.

belangrijke-voedingsstoffen-voor-de-nagels1

Vitamine E

Vitamine E is een belangrijke vitamine voor gezonde nagels, en zit bijvoorbeeld in groene bladgroenten. Daarnaast komt het ook voor in natuurlijke oliën zoals Arganolie.

Arganolie staat erom bekend dat het veel vitamine E bevat, meer dan welke andere olie dan ook. Arganolie is de beste natuurlijke bron van vitamine E en helpt daarmee de nagels te groeien.

Essentiële vetzuren

Ons lichaam kan zelf geen essentiële vetzuren aanmaken. Deze moeten we dus van buitenaf binnenkrijgen door bijvoorbeeld vis of lijnzaad te eten.

Essentiële vetzuren zoals Omega 6 en 9 komen ook voor in Arganolie. Voldoende essentiële vetzuren in je lichaam houdt de nagels gezond en sterk.

Calcium

Calcium voorkomt dat de nagels uitdrogen en houdt ze sterk. Calcium zit in melk en melkproducten, en is onmisbaar bij het bestrijden van broze nagels.

De nagels hebben die je altijd al wilde hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Een verstandig dieet en slim boodschappen doen maakt dat je sterke nagels kunt krijgen. Eet gezond en krijg in no-time mooie nagels.

Deel dit artikel over belangrijke voedingsstoffen voor de nagels met je vrienden! Sharing is caring!