Belangrijke Dingen bij de Nagelverzorging

Belangrijke Dingen bij de Nagelverzorging

Mooie nagels kunnen een wereld van verschil maken voor hoe we ons voelen. Raar hoe zoiets kleins als je nagels je humeur kan verbeteren.

Bij mooie nagels denken we meestal aan een manicure. En weg zijn we dus richting nagelsalon om onze nagels te laten doen.

Onze nagels verdienen echter meer aandacht dan alleen bezoekjes aan de nagelsalon. Om beter voor je nagels te zorgen zijn hier een paar dingen om niet te vergeten.

Wat je bij nagelverzorging niet mag vergeten

Bedek de buitenkant van je nagels met ridgefillers en nagellak.

Deze lak is een must omdat die de nagels beschermt. Je kunt zo breken en splijten van je nagels voorkomen en toch een manicure nemen.

De nagelriemen hydrateren.

Dit is ook een must want door de nagelriemen te hydrateren verhinder je dat nagels afbreken of de nagelriemen vervellen. Dat laatste zou erg slecht zijn voor de nagel zelf.

Marokkaanse Arganolie is een geweldige moisturizer voor nagels en nagelriemen. Het zit vol met voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen zoals Vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.

Regelmatig je nagels lakken met of onderdompelen in Arganolie houdt zowel de nagels als de nagelriemen gehydrateerd.

 In onze instructievideo leggen wij stap voor stap uit hoe je arganolie als nagelverzorging kunt gebruiken. Bekijk onze instructievideo hier

Draag bescherming.

Als je in de tuin werkt of de afwas of de was doet, draag dan rubberen handschoenen om je nagels en nagelriemen te beschermen.

Doe op het werk voorzichtig met je nagels.

Je hebt het misschien niet in de gaten maar je nagels en nagelriemen hebben het door simpel kantoorwerk zwaar te verduren. Documenten opbergen, met je nagels brieven openmaken of typen op je computer, je nagels hebben er last van.

Denk op je werk dus aan je nagels. In plaats van brieven met je nagels open te maken kun je beter een brievenopener gebruiken. En het is beter om met het platte deel van je vingers te typen dan met je nagels.

Gebruik af en toe handcrème.

Dat is vooral belangrijk als je handen in aanraking zijn geweest met water. Vergeet als je crème op je handen doet je nagelriemen niet.

Zonnebrandlotion is ook een must.

Vergeet als je je met zonnebrandlotion insmeert je handen en vooral ook je nagelriemen niet. Veel mensen staan er niet bij stil dat ook de nagels door de zon beschadigd kunnen worden. Vergeet niet als je je gewassen hebt opnieuw zonnebrandlotion aan te brengen.

Reinig ook je nagels.

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om je nagels schoon te houden. Het is hoog tijd om je te herinneren dat vieze nagels ontstekingen kunnen veroorzaken. Laat bacteriën, schimmels of andere microben niet op je nagels gedijen. Vergeet ook niet van tijd tot tijd een nieuwe nagelvijl te kopen.

Ontsmetten!

Als je scheurtjes of sneetjes in je nagelriemen hebt, zorg dan dat je die ontsmet. Anti-bacteriële zalf kun je gewoon bij de drogist kopen. Infecties van je nagels is een lelijk gezicht en kunnen makkelijk ernstiger worden.

Deel dit artikel over nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!