Als de Zoektocht naar Schoonheid Gevaarlijk Wordt

Schoonheid

Hoeveel schoonheid – en persoonlijke verzorgingsproducten gebruik je dagelijks? Waarschijnlijk heel veel en dat is niet verwonderlijk. Maar je moet heel voorzichtig met deze producten zijn.

Waarom is dat? Elke keer als je je favoriete schoonheid – en persoonlijke verzorgingsproducten aanbrengt, kan je jezelf blootstellen aan zware metalen, gevaarlijke chemische stoffen, bacteriën en andere schadelijke ingrediënten.

De FDA heeft ontdekt dat veel make-up, crèmes en haarstylingproducten boordevol met deze gevaarlijke ingrediënten zitten.

Kwik in huidverzorgingsproducten?

Tegenwoordig moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van schoonheid – en persoonlijke verzorgingsproducten, omdat veel producten kwik bevatten. Blootstelling aan kwik kan tot ernstige gevolgen voor de gezondheid leiden. Kwik kan je nieren en het zenuwstelsel aantasten.

Zwangere vrouwen en moeders moeten extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat hun huidverzorgings- en andere schoonheid – en persoonlijke verzorgingsproducten of persoonlijke verzorgingsproducten geen kwik bevatten, omdat kwik de ontwikkeling van de hersenen van ongeboren baby’s en zeer jonge kinderen negatief kan beïnvloeden.

Als iemand in je huishouden een huidverzorgingsproduct gebruikt dat kwik bevat, kan het ook op jou invloed hebben. Iedereen, vooral kinderen, kunnen kwik in hun lichaam krijgen door simpelweg kwikdampen in te ademen.

Jonge kinderen en baby’s hebben een hoog risico op het opnemen van kwik als hun ouders huidverzorgingsproducten gebruiken die kwik bevatten, omdat ze vaak de huid van hun ouders aanraken en er dol op zijn hun handen en vingers in hun mond te stoppen.

Hier zijn symptomen van kwikvergiftiging waar je op moet letten:

  • Beven
  • Geheugenproblemen
  • Prikkelbaarheid
  • Veranderingen in het gehoor- of gezichtsvermogen

Vermijd elk huidverzorgingsproduct dat kwik bevat. Kwik kan ook worden omschreven als “calomel”, “kwikchloride”, “kwik” of “mercurio”. Als je een product ziet zonder lijst met ingrediënten, dan kan je het beste het product laten liggen.

Lees meer over kwikvergiftiging gekoppeld aan huidverzorgingsproducten in dit artikel van de FDA.

Lood in je favoriete kleur lippenstift

Lood in lippenstift was altijd een broodjeaapverhaal. Maar nadat de FDA honderden lippenstiften had getest, kwamen we erachter dat dit helemaal geen onzin is.

Het is verrassend om te weten dat twee opeenvolgende FDA-onderzoeken in alle lippenstiften die ze hadden getest lood vonden. En het erge is dat de hoeveelheden lood in deze lippenstiften niet gering is.

Nog meer verontrustend is het feit dat schoonheidsproducten pas veilig worden beschouwd als ze geen enkel looddeeltje bevatten.

Hoewel lood een natuurlijk voorkomend metaal is, dat in vele dingen – van bouwmaterialen tot batterijen – wordt gebruikt, kan het ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.

Lood is giftig en wanneer het in het lichaam terechtkomt, werkt het als vergif. Dit is waarom het alarmerend is dat lood nu te vinden is in veel producten die het mogelijk maken dat deze giftige stof in het lichaam terechtkomt.

Een van de beste manieren om jezelf en je dierbaren tegen blootstelling aan lood te beschermen, is om huidverzorgingsproducten en andere schoonheidsproducten te vermijden die een positief resultaat hadden in loodtesten.

Deel dit artikel over Schoonheid met je vrienden! Sharing is caring!