Kan Arganolie Psoriasissymptomen Effectief Behandelen?

Kan Arganolie Psoriasissymptomen Effectief Behandelen

Psoriasis wordt gekenmerkt door jeukende, pijnlijke, rode vlekken met zilverachtige schilfers. Het is een auto-immuunziekte, en mensen met deze huidaandoening hebben veel last van ongemak en stress.

Er is nog geen behandeling voor psoriasis en wetenschappers weten nog steeds niet waardoor deze huidaandoening wordt veroorzaakt. Het is gebleken dat er een storing van het immuunsysteem bij betrokken is, maar de primaire reden waarom het immuunsysteem wordt verstoord, is nog niet bekend. Genetische factoren spelen ook een rol, maar het is niet zo dat kinderen van ouders die aan psoriasis lijden het automatisch ook zullen krijgen.

Psoriasis doet zich voor wanneer er te snel en te veel nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Bij baby’s vernieuwt de huid zich normaal gesproken in 14 dagen, bij tieners ligt dit op elke 21 tot 28 dagen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit tot 30 tot 40 dagen en na ons 50ste levensjaar vertraagt de vernieuwing van de huid zich tot elke 1 1/2 tot 3 maanden. Maar bij psoriasis wordt de huid veel sneller vernieuwd, soms zelfs in minder dan 7 dagen. Als gevolg van de snelle aanmaak van nieuwe huidcellen gaan de dode huidcellen zich opstapelen, wat zal resulteren in meerdere lagen. Nieuwe huidcellen hebben hierdoor geen plaats, waardoor ze na verloop van tijd beginnen te jeuken en zelfs pijnlijk worden.

Behandelingen voor psoriasis

Er bestaan een aantal behandelingen voor psoriasis. Dit zijn topische behandelingen, lichttherapie en orale of geïnjecteerde medicijnen. Behandelingen voor psoriasis hebben als doel de cyclus te verstoren die verantwoordelijk is voor de overproductie van huidcellen, de ontsteking te remmen en vorming van plekken te verminderen. De behandelingen richten zich ook op de verwijdering van schilfers en maken de huid glad.

Veel psoriasispatiënten gebruiken Arganolie om de symptomen van deze huidconditie aan te pakken.

Arganolie zit boordevol vetzuren en carotenoïden. Deze twee voedingsstoffen zorgen voor een evenwicht in het natuurlijke vochtgehalte van de huid. Een droge huid kan psoriasis erger maken, daarom is het belangrijk dat mensen met deze aandoening hun huid regelmatig hydrateren. Het dagelijks aanbrengen van Arganolie is daarom nuttig, omdat de olie boordevol zit met voedingsstoffen die krachtige hydraterende eigenschappen hebben. Naast essentiële vetzuren en carotenoïden zit de olie ook boordevol vitamine E, sterolen en squaleen, die ook sterk hydraterende eigenschappen bevatten.

Zoals vermeld bevat Arganolie een hoog gehalte aan vitamine E, ook een krachtige anti-oxidant. Het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, maar heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen. Veel psoriasispatiënten zeggen dat zij baat hebben gehad van het gebruiken van Arganolie.

Als je last hebt van psoriasis, probeer dan eens Arganolie. Raadpleeg wel eerst uw huidarts

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.