9 Manieren om Arganolie te Gebruiken

9 Manieren om Arganolie te Gebruiken

Arganolie wordt ook wel het vloeibare goud van Marokko genoemd en het leent zijn naam aan de vele toepassingen. Lees hier voor welke schoonheidsdoeleinden je deze waardevolle olie uit Marokko kunt gebruiken.

Vochtinbrenger voor de huid

De olie bevat voedingsstoffen die krachtige hydraterende eigenschappen bevatten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Slechts een paar druppels van de olie is genoeg om de huid te hydrateren.

Om het als een vochtinbrenger voor het gezicht te gebruiken, masseer je na het reinigen een paar druppels Arganolie op je gezicht en nek. Doe dit ‘s ochtends en ‘s avonds.

Om het als een bodylotion te gebruiken, neem je een paar druppels van de olie en breng je deze over heel de huid aan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je er vettig uitziet en aanvoelt, omdat de olie snel in de huid wordt opgenomen.

Maak rimpels en lijntjes minder zichtbaar

Minimaliseer rimpels en lijntjes door de olie regelmatig te gebruiken. Breng de olie heel eenvoudig tweemaal per dag op het betreffende gebied aan.

9-manieren-om-arganolie-te-gebruiken2

Hydraterende toner

Om de olie als een hydraterende toner te gebruiken, meng je een paar druppels met je favoriete gezichtstoner. Als je de voorkeur hebt voor een natuurlijke hydraterende toner, meng je een paar druppels Arganolie met rozenwater of oranjebloesemwater.

Gezichtsmasker

Je kunt het vloeibare goud uit Marokko ook gebruiken als een gezichtsmasker om de huid te verjongen en een oppepper te geven. Je kunt heel eenvoudig een paar druppels van de olie toevoegen aan je favoriete masker dat je in de winkel hebt gekocht of je kunt je eigen masker maken.

Pak een kleine kom en meng een eetlepel citroensap, 3 theelepels yoghurt (Griekse stijl), een eetlepel honing en 2 tot 3 druppels Arganolie. Je hebt nu een gezichtsmasker dat je huid zal helpen verjongen en oppeppen.

Breng dit masker op een schone en net droog gemaakte huid aan. Laat het voor 10 minuten inwerken en spoel het daarna af met warm water.

9-manieren-om-arganolie-te-gebruiken1

Lippenscrub met Vochtinbrenger

Verzacht je lippen en houdt ze gehydrateerd met Arganolie, vanille-extract en fijne bruine suiker. Meng deze 3 ingrediënten, masseer het mengsel met een cirkelvormige beweging op je lippen en spoel het daarna af.

Haarconditioner

Je kunt de olie gebruiken als haarconditioner. Breng een paar druppels van de olie op nat haar aan, net zoals je dit met een normale conditioner zou doen.

Om het te gebruiken als een niet-uitwasbare conditioner, breng je de olie na het douchen op je vochtige haar aan.

Je kunt de olie ook gebruiken als een diepe conditioning voor je lokken. Breng de olie voor het slapengaan op je haar aan, wikkel je haren in een handdoek, laat het een nacht of een uur intrekken en was je haar daarna uit.

Haarstyling

Tem pluizig haar en laat het glanzen met een paar druppels Arganolie. Giet een paar druppels van de olie op je handpalm, wrijf je handen tegen elkaar en gebruik dan je vingers om de olie aan te brengen.

9-manieren-om-arganolie-te-gebruiken3

Vochtinbrenger voor de Nagelriemen en Hiel

Hydrateer en verzacht je nagelriemen door er een paar druppels van de olie in te masseren. Behandel barstjes in je hielen en droge voeten door een rijke hoeveelheid van de olie in te masseren op je hielen, voeten en tenen. Draag sokken om de goedheid van de olie te laten intrekken.

Ontspannende en Verzorgende Badolie

Verwen jezelf met een ontspannend bad door een aardige hoeveelheid Arganolie aan je badwater toe te voegen. De olie is zacht genoeg voor de babyhuid en het zal striae helpen minimaliseren. De olie heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen om pijnlijke en vermoeide spieren en gewrichten te verlichten.

In deze Youtube video laten we je zien hoe je arganolie het beste kunt gebruiken bij striae

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!