7 Douchetips voor Mooier en Gezonder Haar

Vrouw Die Iets In Haar Smeert

Het hebben van mooi en gezond haar is een wens van bijna iedereen. Ik heb verschillende vriendinnen die naar dure kappers gaan voor dure behandelingen en nog duurdere producten. Allemaal omdat ze zo graag haar willen hebben zoals je dat ziet in de reclames.

Helaas is mooi haar niet te koop. En dat komt eigenlijk heel goed uit. Het betekent namelijk dat je helemaal niet veel geld ervoor hoeft uit te geven.

Ik heb hieronder een paar simpele tips, die uitleggen hoe je beter kunt douchen en je haar wassen. Zo kun je gratis mooi haar krijgen!

1. Was je haar op de juiste manier

Je hoeft niet al je haar te wassen. Vuil en vettigheid verzamelt zich op je hoofdhuid en in je nek. Dat is dus wat je wilt wassen.

Masseer de shampoo altijd goed in, zo kan de shampoo zijn werk goed doen en door het masseren stimuleer je de bloedcirculatie. Het mee wassen van je punten zorgt er alleen maar voor dat je deze onnodig uitdroogt.

2. Vermijd heet water

Ik vind het heerlijk om heet te douchen. Maar als ik mijn haar ga wassen, zet ik de temperatuur tegenwoordig wat lager. Heet water spoelt namelijk de essentiële oliën, die je haar nodig heeft om gezond te zijn, uit je haar.

Als je dapper bent spoel je na het wassen je haar zelfs uit met koud water. Je zult zien dat je haar daarna schitterend glanst!

3. Borstel je haar op de juiste manier

Mijn haar zit al in de knoop als ik mijn trui over mijn hoofd heb uitgetrokken. Laat staan als ik door de wind heb gefietst of met de kinderen heb gespeeld.

Om niet onnodig veel haren te verliezen met het borstelen, moet je altijd onderaan beginnen en voorzichtig naar boven werken. Je zult zien dat op die manier veel minder losse haren in je borstel achterblijven.

Arganolie op je Haar

4. Was je haar niet te vaak

Te vaak en met te veel shampoo wassen, beschadigt je haar omdat het het uitdroogt. Probeer het bij twee tot drie keer per week wassen te houden.

5. Douche kort

Hoe heerlijk lekker lang douchen ook is, voor je haar is het niet goed. Met lang douchen gaan de essentiële oliën uit je haar. Probeer niet langer dan 10 minuten onder de douche te blijven staan.

6. Droog je haar een beetje voor je conditioner gebruikt

Ik denk dat de meeste van ons conditioner gewoon direct na het uitspoelen van je shampoo gebruiken. Maar wist je dat conditioner veel beter zijn werk kan doen als je je haar eerst een beetje afdroogt? Het hoeft niet kurkdroog te zijn, maar zorg dat je haar niet meer door en door nat is als je de conditioner aanbrengt.

7. Dep je haar droog

Het droog wrijven van je haar is een van de grootste no-no’s als je gezond haar wilt. Je beschadigt er je haar mee en brengt het in de knoop.

Je kunt het beste je haar droog deppen en het daarna aan de lucht laten drogen. Het duurt iets langer, maar is wel de moeite waard.

Zodra mijn haar handdoek droog is, masseer ik er arganolie doorheen. Als je snel last hebt van vettig haar kun je de olie ook alleen door de punten doen. Je zult merken dat je door de arganolie minder gespleten punten hebt en je haar veel gezonder is.

Wat is jouw gouden tip voor lang en gezond haar? Laat het weten. En als je een van deze tips hebt geprobeerd, ben ik ook heel benieuwd naar het resultaat!