Wat zijn de 5 Beste Schoonheidsbehandelingen voor Thuis?

Recepten Op Plankje

Een dagje naar een spa of wellness centrum is goed voor ons algemene welzijn. Zo’n uitje zorgt voor een flinke dosis en ontspanning en ook onze huid knapt ervan op.

Jammer genoeg zijn schoonheidsbehandelingen bij zulke faciliteiten vaak behoorlijk kostbaar. Gelukkig zijn er allerlei natuurlijke producten om thuis zelf een schoonheidsbehandeling mee te maken. De meeste mensen hebben deze zelfs al in de kast staan!

Hieronder staan de 5 beste op een rijtje.

Mooier met melk

Baden in melk is een eeuwenoud schoonheidsritueel, waar zelfs Cleopatra haar mooie huid aan zou danken.

Vandaag de dag kan melk nog steeds veel voor onze huid betekenen, dankzij de melkzuren die erin zitten. Deze hydrateren, verzachten en verwijderen dode huidcellen, waardoor de huid weer gaat stralen.

Voeg 1 liter melk toe aan een bad en dompel je er minstens 20 minuten in onder. Volle, biologische melk werkt het beste!

Heerlijke handscrub en honingpakking

Deze beauty behandeling maakt droge handen zacht en soepel. Vermeng eerst een half kopje olijfolie met een half kopje suiker tot een dikke pasta. Scrub de handen gedurende enkele minuten. Dit verwijdert dode huidcellen, terwijl de olijfolie zorgt voor de voeding van de huid.

Spoel de handen af met lauwwarm water. Verwarm dan een kwart kopje honing in de magnetron. Voel voorzichtig of het niet te heet is en verdeel het over de handen. Pak deze in met plastic folie en laat 30 minuten intrekken alvorens ze af te spoelen.

Voetenbad met baksoda

Baksoda, ook wel bekend als bicarbonaat, is een handig hulpmiddel in de keuken. De laatste jaren wordt het ook steeds populairder als natuurlijk schoonheidsproduct. Het neutraliseert de zuurgraad van de huid en helpt afvalstoffen verwijderen.

Voeg 5 eetlepels baksoda toe aan een lekker warm (voeten)bad en dompel je vermoeide voeten er 10-20 minuten in onder. Zelfs de meest droge voeten knappen er erg van op: deze voelen verfrist en zijdezacht!

Voetbad Recept

Zalig zacht haarmasker

Vermeng een in stukjes gesneden avocado, twee eetlepels volle room en 1 eetlepel honing met een blender of staafmixer tot een romige crème.

Kam het mengsel door je pas gewassen haar. Wikkel dit daarna in plastic folie of een plastic zak en laat het 15 minuten intrekken. Daarna goed uitspoelen met warm water.

De avocado en room zullen het haar diep voeden, terwijl de honing hydrateert en een anti-bacteriële werking heeft.

Ontspannende gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is een goede manier om een stralende huid te krijgen, omdat deze de doorbloeding van het gezicht bevordert. Je kunt hiervoor je vingers gebruiken of een gua sha steen en gezichtsroller

Ook heeft het een zeer ontspannend effect, dat je nog verder kunt vergroten door 2 druppels lavendelolie toe te voegen aan de basisolie.

Voor een extra herstellend, voedend en ook verjongend effect kun je hiervoor het beste arganolie gebruiken. Die is rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die goede anti-aging eigenschappen hebben. Voor een uitgebreide beschrijving van de vele voordelen van arganolie, klik hier.

Vermeng voor een ontspannende gezichtsmassage enkele druppels van de oliën in je handpalm en plaats ze dan in een kommetje rond je neus. Adem drie keer diep in en uit. Begin dan je massage bij je decolleté en werk van daaruit naar boven. Maak zachte, cirkelende bewegingen totdat de olie is ingetrokken.

De beste schoonheidsbehandelingen voor thuis!

Velen van ons hebben al alles in huis om zelf een goede schoonheidsbehandeling te creëren. Natuurlijke ingrediënten zoals olie, honing, melk en suiker kunnen onze huid en haren weer laten stralen. Verder is er alleen een beetje tijd en aandacht voor nodig. In deze drukke tijden kan zo’n beauty moment voor onszelf een heel groot effect hebben.

Welke behandeling wil jij proberen?

Vond je dit een inspirerend artikel? Deel het dan op social media!