Hoe krijg je een stralende huid? De 5 beste tips!

5 Tips voor een stralende huid

Een frisse, stralende huid doet wonderen als je er jonger uit wilt zien. Wil je ook een gladde, egale huid met een subtiele glans? Een gezonde levensstijl en zorgvuldige huidverzorging kunnen je huidtint sterk verbeteren! Met de onderstaande 5 tips komt een stralende huid binnen handbereik. Lees snel verder!

1. Even ondersteboven

We beginnen maar meteen met een wat vreemde, maar zeer effectieve tip: hang je hoofd dagelijks 3 minuten ondersteboven. Voor een stralende teint is je huid deels afhankelijk van een goede doorbloeding. Die stimuleer je met deze oefening.

Je kunt hem integreren in een yoga sessie, bijvoorbeeld in de neerwaartse hond positie. Makkelijker kan ook: ga dan op bed liggen met je bovenlijf over de rand. Of leun ver voorover op een (keuken)stoel.

2. Geef je huid een oppepper

Ook met je huidverzorging kun je de bloedcirculatie stimuleren. Een betaalbare en makkelijke tip is het toevoegen van 2 druppels pepermuntolie (kies essentiële olie, niet een synthetische variant) aan je huidverzorgingsproduct. Dit verwijdt de haarvaatjes in je huid en verbetert zo de doorbloeding. Naar verloop van tijd wordt je huid stralender. Vermijd wel de gebieden rond je ogen.

3. De kracht van koud water

Was je gezicht twee keer per dag om vet en vuil te verwijderen, eventueel met een natuurlijk reinigingsmiddel zonder zeep, alcohol of chemische toevoegingen. Spoel je gezicht daarna af met koud water. Je poriën vernauwen zich, waardoor je huid er egaler en stralender uitziet. Bovendien raken ze zo minder snel verstopt.

5 Tips voor een stralende huid

4. Peel en scrub je huid

Het verwijderen van dode huidcellen met een zachte scrub of peeling is de ideale manier om een stralende huid te krijgen. Je haalt hiermee letterlijk een frissere, jongere huidlaag naar boven.

Je huid wordt bovendien gladder, je poriën worden kleiner en je huid is beter in staat om verzorgingsproducten te absorberen. Dit bevordert weer de hydratatie en het herstel van je huid!

Kies een peeling of scrub met fijne korreltjes, die geschikt is voor de gevoelige huid van je gezicht. Vermijd het gebied rond je ogen.

5. Verzorg en masseer in een keer!

Een goede manier om je bloedcirculatie te stimuleren en verzorgende producten goed in je huid te laten intrekken, is het masseren van je gezichtshuid. Doe het ’s avonds, zodat je niet teveel hoeft te haasten. Ook heeft je huid dan de tijd om de hydraterende producten te verwerken in het herstelproces.

Niet alle crèmes zijn vet genoeg om hiervoor te gebruiken, maar een rijke olie, zoals arganolie, is hiervoor ideaal. Deze bevat allerlei beschermende, verzorgende, hydraterende en herstellende ingrediënten en staat bekend als dé anti-aging olie.

Meer over arganolie voor je gezicht lees je hier.

Stralend de deur uit!

Het krijgen van een stralende huid hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er allerlei slimme tips om dit resultaat te bereiken. Ze kosten niet veel tijd en ook weinig geld. Voor je het weet, ga je stralend de deur uit!

Welke tip ga jij uitproberen?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!