Zou jij een Gezichtsbehandeling met Slakken Ondergaan?

Twee slakken

Heb je ooit een gezichtsbehandeling met slakken geprobeerd? De rage van gezichtsbehandelingen met slakken is in Tokyo Japan geïntroduceerd en spreidt zich langzaam uit naar de wereldwijde schoonheidsindustrie.

Veel vrouwen zullen tot gillens toe bekend zijn met die griezelige kruipers, maar als het om gezichtsbehandelingen met slakken gaat, zijn veel vrouwen in staat veel geld neer te tellen om een paar slakken op hun gezicht te laten kruipen.

Wat is een gezichtsbehandeling met slakken?

Maar wat doet een gezichtsbehandeling met slakken en is het eigenlijk wel effectief? Bij normale gezichtsbehandelingen wordt een bepaalde crème of een gezichtsproduct op de huid gesmeerd.

Bij gezichtsbehandelingen met slakken worden slakken op het gezicht aangebracht in plaats van normale gezichtsproducten. Als slakken op het gezicht kruipen, laten ze slijm achter, waarvan wordt gezegd dat het dode huidcellen verwijdert en op een bepaalde manier ook het hydraterende vermogen van de huid verbetert.

Het klinkt absoluut smerig. Maar is het effectief?

Is een gezichtsbehandeling met slakken effectief?

Marta Wohrle, de vrouw achter Truth in Aging heeft gezegd dat de beweringen over het vermogen van het slijm van de slak om de huid te repareren en verzachten twijfelachtig is, maar niet geheel uit den boze. Ze voegde eraan toe dat de wetenschap erachter een beetje vaag is, maar redelijk ondersteunend.

Een studie die de afscheidingen van het weekdier, ook wel aangeduid als cryptomphalus aspersa, heeft onderzocht, heeft aangetoond dat het anti-oxidanten bevat, en fibroblast proliferatie en herschikking van het actine cytoskelet stimuleert. Maar niet iedereen gelooft het fenomeen van gezichtsbehandelingen met slakken.

Jessica Krant, M.D., M.P.H., een gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Art of Dermatology is van mening dat de voordelen van gezichtsbehandelingen met slakken overtrokken is.

Ze vergeleek de nieuwe schoonheidsrage met de pedicure met piranha’s die lange tijd veel stof in de media deed opwaaien en veel mensen enthousiast maakte om de nieuwste rage in pedicure uit te proberen. Ze voegde eraan toe dat de gezichtsbehandeling met slakken een geweldige marketingtruc is voor spa’s in Japan.

Experts lijken het erover eens te zijn dat er nog geen wetenschappelijk bewijs is dat het slijm van slakken iets anders biedt voor de huid dan vochtinbrengers al bieden.

Zou jij een gezichtsbehandeling met slakken ondergaan?

Heb jij al een gezichtsbehandeling met slakken geprobeerd? Zou jij bereid zijn een paar slakken op je gezicht te laten kruipen om te zien of het goed is voor de huid? We horen graag jouw mening. Dus laat een reactie achter!

Deel dit artikel over Gezichtsbehandeling met Slakken met je vrienden! Sharing is caring!