Zorg Deze Winter Voor Een Goed Gehydrateerde Huid

Zorg deze winter voor een goed gehydrateerde huid

Als het seizoen verandert, past alles zich aan het nieuwe seizoen aan. Kleding, stemming en eigenlijk kun je wel stellen dat alles verandert met het nieuwe seizoen. Met alles bedoelen we ook je dagelijkse huidverzorging. Wanneer de winter is aangebroken, zal je huid sneller uitdrogen als gevolg van de dalende temperaturen en binnenverwarming.

Een droge huid is niet aangenaam. Het jeukt en soms schilfert het. Er zijn een aantal mensen die last krijgen van een extreem droge huid en het kan gebeuren dat er ontstekingen optreden. Dit kan wijzen op een huidaandoening genaamd eczeem. Maar hoe kun je als het winter wordt voorkomen dat je een droge huid krijgt? Hier zijn enkele tips.

Een droge huid voorkomen in de winter

 • Bewapen je huid met een krachtige vochtinbrenger!
  Het kan tijd worden om op zoek te gaan naar een nieuwe vochtinbrenger. Natuurlijk doen de lotions en crèmes die je in de zomer op je huid smeert wonderen voor je huid, maar als de winter daar is, zijn ze wellicht niet meer in staat om je huid goed te hydrateren. Het beste kun je een vochtinbrenger gebruiken die hydrateert en, indien mogelijk, op oliebasis is.
 • Aanbevolen vochtinbrenger
  Marokkaanse Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger. Het zit vol vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen, die allemaal krachtige hydraterende eigenschappen bevatten. Sterolen zelf hebben het vermogen om vocht in de huid vast te houden, omdat het een dunne laag op het huidoppervlak aanbrengt en zo voorkomt dat het water in de huid verdampt. Door de voedingsstoffen in de olie blijft de huid gehydrateerd, ongeacht het seizoen. De plantensterolen in de olie zorgen ervoor dat het gemakkelijk in de huid wordt opgenomen, daar plantensterolen en menselijke sterolen opvallende overeenkomsten vertonen. Dit betekent dat de olie de poriën niet zal verstoppen, waardoor het veilig is om te gebruiken, zelfs op je gezicht.
 • Intensiveer je moisturising gewoonten!
  In de winter zul je wellicht meer dan tweemaal per dag moeten hydrateren. Doordat je jezelf blootstelt aan zeer koude temperaturen buiten en direct daarna ergens naar binnen gaat met binnenverwarming zal je huid gemakkelijk uitdrogen. Je kunt het beste een klein flesje vochtinbrengende crème in je tas stoppen, zodat je je huid elke keer wanneer het nodig is opnieuw kunt hydrateren. Hydrateer je handen nadat ze in contact zijn geweest met water en direct na het douchen. Voordat je naar bed gaat, smeer je je huid in met een vochtinbrengende crème.
 • Drink voldoende water
  Je vochtinbrenger alleen is niet genoeg om een gehydrateerde huid te garanderen. Ook je lichaam moet je goed hydrateren. Een goed gehydrateerd lichaam zal resulteren in een goed gehydrateerde huid. Drink minstens 8 glazen water per dag. Drink thee in plaats van frisdrank en andere gezoete drankjes. Thee zit boordevol anti-oxidanten die de huid helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Soepen zullen je ook helpen je lichaam gehydrateerd te houden.
 • Eet groenten en fruit
  Een heleboel groenten en fruit bevatten veel water, wat zal helpen om je lichaam en huid goed te hydrateren. Pompoenen, watermeloenen, druiven en aardbeien zijn ontzettend goed voor je huid!
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!