De Beste Tips om een Droge Huid te Voorkomen in de Winter!

Droge huid voorkomen winter

Je huid goed gehydrateerd houden in de winter kan een hele opgave zijn. Je huid heeft het in de winter namelijk zwaar te verduren door de combinatie van de droge lucht van de kachel en de koude temperaturen buiten. Dit resulteert vaak in een droge huid.

Een droge huid zorgt vaak voor verschillende vervelende klachten zoals schilfers en barstjes. De jeuk die daarbij hoort je waarschijnlijk ook wel bekend voor als je een droge huid hebt.

Het is dus geen pretje om een last te hebben van een droge huid in de winter. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om deze winterse droogheid van de huid te voorkomen en/of te bestrijden. Met deze tips hou je zelfs in de winter een gezonde, gehydrateerde huid!

De Beste Tips om een Droge Huid te Voorkomen in de Winter

Hydrateer de huid

Door een krachtige vochtinbrenger te gebruiken zoals Marokkaanse Arganolie kun je een droge huid intens hydrateren en zorg je ervoor dat de huid weer soepel wordt en schilfers en scheurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gebruik deze vochtinbrenger zowel in de ochtend als in de avond voor het slapengaan op een gereinigde huid. De olie kan dan de hele nacht goed zijn werk doen.

Door de werkzame stoffen in Arganolie blijft de huid goed gehydrateerd ongeacht het seizoen. De olie zit vol vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen, die allemaal krachtige hydraterende eigenschappen bevatten.

De sterolen in de olie hebben zelfs het vermogen om vocht in de huid vast te houden, omdat het een dunne laag op het huidoppervlak aanbrengt en zo voorkomt dat het water in de huid verdampt. Daarnaast verstopt arganolie in tegenstelling tot veel andere producten de poriën niet!

Indien je direct aan de slag wilt met het behandelen van jouw droge huid met arganolie, dan kun je online bij ons terecht. Klik op arganolie kopen en bestel vandaag nog de producten die het verschil maken voor jouw huid!

Drink meer water

Een vochtinbrenger aanbrengen op de huid is vaak in de winter niet voldoende om een goed gehydrateerde huid te garanderen. Het is ook belangrijk om je lichaam van binnenuit te hyrateren.

Een goed gehydrateerd lichaam zal resulteren in een goed gehydrateerde huid. Drink daarom minstens 8 glazen water per dag. Drink thee in plaats van frisdrank. Bepaalde soorten thee zitten boordevol anti-oxidanten die de huid helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Eet gezond

Vind je het lastig om veel water te drinken? Denk dan eens aan het eten van groenten en fruit om extra vocht binnen te krijgen. Veel soorten groenten en fruit bevatten veel water, wat zal helpen om je lichaam en huid goed te hydrateren.

Niet alleen groenten en fruit dragen bij aan een gehydrateerde huid, ook gezonde vetten zijn essentieel voor het behouden van een soepele, zachte en gladde huid. Denk hierbij aan vette vis en avocado.

Bescherm de huid

Als je naar buiten gaat, kies dan de juiste zonbescherming, ook in de winter. Door de lage luchtvochtigheid in de winter kan zonlicht namelijk toch behoorlijk schadelijk zijn voor je huid. Breng dus zonnebrandlotion aan van tenminste factor 15.

Vergeet ook je lippen niet! Breng lippenbalsem aan zodat je lippen niet gaan barsten. Kies een lippenbalsem met beschermingsfactor van tenminste factor 15.

Wees lief voor je huid

Je huid is je grootste en ook meest zichtbare orgaan. Alle reden dus, om er liefdevol mee om te gaan! Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld: niet te heet of te lang douchen, niet te hard scrubben, niet te ruw afdrogen en zorgen voor goede verzorging en bescherming maar ook het vermijden van chemicaliën en andere schadelijke toevoegingen in huidverzorgingsproducten.

Gebruik een luchtbevochtiger

In de winter hebben de meeste mensen vaker de verwarming aanstaan. Ook hiervan wordt je huid helaas droger. Gelukkig zijn er manieren om het klimaat binnen te beïnvloeden, bijvoorbeeld met een luchtbevochtigers.

De meest bekende manier van het bevochtigen van de lucht zijn misschien wel de waterbakjes die je aan de radiator kunt hangen, maar tegenwoordig zijn er ook meer geavanceerde elektrische luchtbevochtigers.

Door de lucht op de juiste luchtvochtigheid te houden, zorg je ervoor dat je huid binnenshuis niet onnodig droog wordt.

Wil je meer lezen over de andere oorzaken van een droge huid? Wij vertellen je er alles over in ons artikel: Een Droge Huid: de Oorzaken en Oplossingen

Stralend de winter door

In de winter vraagt je huid om extra verzorging en bescherming. Zorg daarom voor extra hydratatie direct op je huid door pure arganolie te gebruiken en breng een beschermend laagje aan. Zorg daarnaast dat je voldoende vocht binnenkrijgt en verhoog ook de vochtigheidsgraad van de lucht binnen. Zo kom je met een stralende huid de winter door!

Heb jij ook last van een droge huid in de winter? Met bovenstaande tips kun je een droge huid in de winter voortaan voorkomen of snel en effectief tegengaan.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!