Wil je een Mooie Huid? Eet Dan Huidvriendelijk Voedsel

Wil je een Mooie Huid? Eet Dan Huidvriendelijk Voedsel

Als je Arganolie gebruikt om je huid glad, zacht en glanzend te houden ben je goed bezig. Wist je dat Arganolie veel componenten bevat die in wezen voeding voor je huid zijn? Componenten zoals essentiële vetzuren, Vitamine E, Sterolen, Carotenoïden en nog vele andere maken dat Arganolie de huid hydrateert en jong houdt.

Natuurlijk gaat huidverzorging verder dan alleen olie of een vochtinbrengend product. Er zijn ook andere dingen waar je op moet letten. Wist je bijvoorbeeld dat er voedingsstoffen zijn die goed zijn voor de huid? Zorg als je een gave huid wil hebben dat deze voedingsmiddelen in jou dieet zitten.

Bosbessen

Eet regelmatig bosbessen om veroudering van de huid tegen te gaan. Deze kleine ronde vruchtjes bevatten namelijk anti verouderings componenten. Deze componenten houden niet alleen de huid soepel. Ze maken ook je tandvlees sterker en houden je ogen gezond.

wil-je-een-mooie-huid-eet-dan-huidvriendelijk-voedsel3

Aardbeien

Als je rimpels voor wil blijven moet je aardbeien in je maaltijden opnemen. Aardbeien bevatten ingrediënten die de structuur van het collageen in je huid beschermen. Waarschijnlijk weet je al dat collageen de huid sterker maakt. Een sterkere huid krijgt niet zo gauw rimpels.

Haver

Eet haver als je een gezonde en zachte huid wil. Haver bevat oplosbare vezels en complexe koolhydraten. Haver bevat daarnaast ook een hoge concentratie ijzer, calcium, fosfor, Vitamine E, Vitamine B en silicium.

Vitamine E voedt de huidcellen en gaat veroudering van de huid tegen. Silicium is gezond voor de huid omdat het ervoor zorgt dat het lichaam voldoende collageen bevat.

Paranoten

Probeer voor de lekkere trek eens paranoten in plaats van chips. Paranoten gaan uitdroging van de huid tegen en beschermen de huid ook tegen de schadelijke effecten van UV straling.

Avocado’s

Sommigen mensen gebruiken avocado’s zelfs als gezichtsmasker. De avocado is een oude bekende in de huidverzorging en in schoonheidsproducten voor de huid. Dat komt omdat avocado’s rijk zijn aan foliumzuur dat helpt bij de aanmaak van bloed. Dit is erg belangrijk voor het herstel van cellen.

wil-je-een-mooie-huid-eet-dan-huidvriendelijk-voedsel1

Zalm

Vetten van vis zijn goed voor lichaam en geest en houden ook de huid mooi. In plaats van varkensvlees of rundvlees zou je meer zalm moeten eten. Zalm helpt inderdaad bij het glad krijgen van de huid. 

Vis is so-wie-so gezond voor lichaam en geest en met name voor de huid. Vis bevat Omega vetzuren die goed zijn voor de huid.

Abrikozen

Als je van je huid houdt moet je zeker ook abrikozen aan je dieet toevoegen. Abrikozen zitten bomvol vezels en fytochemicaliën.

Voedsel dat rijk is aan fyto’s helpt bij het herstel van DNA en verhoogt de aanmaak van collageen. Fyto bouwstoffen zijn ook ontstekingsremmers en verbeteren de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor wordt de huid mooier, gezonder en jonger.

Broccoli

Misschien had je als kind een hekel aan deze groente en dwongen je ouders je om het te eten. Maar als je weet dat broccoli helpt je huid mooi en jong te houden ga je er vast en zeker van houden.

wil-je-een-mooie-huid-eet-dan-huidvriendelijk-voedsel2

Dit zijn zomaar een paar van de voedingsmiddelen die de huid mooi en gezond houden. Als je een gave huid wil hebben en geen honger wil lijden (je kunt de schoonheidsproducten niet eten) voeg dan deze voedingsmiddelen aan je maaltijden toe.

Deel dit artikel over huidvriendelijk voedsel met je vrienden! Sharing is caring!