Wat is Dat Toch met Vitamine E?

Wat is Dat Toch met Vitamine E?

Als je regelmatig op zoek bent naar nieuwe huidverzorgingsproducten om uit te proberen, zul je merken dat deze er bijna allemaal mee dwepen vitamine E te bevatten.

Zelfs advertenties voor deze producten, of dit nu in tijdschriften of op de televisie is, zullen bijna nooit vergeten te vermelden dat er vitamine E in zit. Sommige kopers gaan zelfs direct naar de huidverzorgingsproducten waar deze vitamine in zit.

Wat is dat toch met vitamine E? Is het echt zo goed voor de huid?

Is vitamine E goed voor de huid?

Absoluut! Laten we eens dieper ingaan op vitamine E.

Krachtige anti-oxidant

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant. Waarom moet je nu zo blij en opgewonden zijn over het feit dat vitamine E een anti-oxidant is? Nou, anti-oxidanten beschermen de cellen van het lichaam tegen beschadigingen door vrije radicalen. Sommige elementen die vrije radicalen produceren, zijn UV-stralen, vervuiling, drugs etc.

Vitamine E voor vitamine A

Een andere vitamine die belangrijk is voor een gezonde huid is vitamine A. Vitamine A is nodig voor het onderhouden en repareren van huidweefsel. Vitamine E reguleert in feite vitamine A!

Anti-verouderende krachten

Vitamine E vertraagt de tekenen van huidveroudering. Het is in staat fijne lijntjes en rimpels te reduceren. Vrije radicalen worden er ook van verdacht huidveroudering te veroorzaken, daarom is de anti-oxidant activiteit van vitamine E erg effectief in het bestrijden van huidveroudering.

Vitamine E beschermt de huid tegen beschadiging door UV-licht.

UV-stralen staan erom bekend een serieuzer probleem te veroorzaken dan rimpels, fijne lijntjes en zonnevlekken, namelijk huidkanker. Vitamine E beschermt de huid, in het bijzonder de epidermis laag van de huid, in vroege stadia van UV-licht beschadiging. Het is ook effectief bij de behandeling en preventie van zonnebrand.

Behandeling voor huidziekten en littekens

Verschillende huidcondities, zoals psoriasis en eczeem, kunnen effectief worden behandeld met vitamine E. Ook littekens worden effectief gereduceerd en voorkomen door deze vitamine.

Huidkanker preventie

Dit is absoluut een zeer belangrijk voordeel van vitamine E. Vanwege het vermogen ons te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en de anti-oxiderende eigenschappen, kan huidkanker worden voorkomen.

Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E

Als er één product is dat je in je collectie huidverzorgingsproducten zou moeten hebben, dan is dat wel Marokkaanse Arganolie. Dit vloeibare goud zit boordevol vitamine E en andere voedingsstoffen, zoals fenolen, onverzadigde essentiële vetzuren, sterolen, carotenoïden, ferulinezuur, prostaglandinen, triterpenen en squaleen.

Als je niet al te bekend bent met deze voedingsstoffen, dan is het belangrijkste om te onthouden dat ze daadwerkelijk wonderen verrichten voor de huid. Je zult waarschijnlijk geen enkel ander product vinden dat al deze essentiële voedingsstoffen bevat. Het is daarom ook geen verrassing dat veel experts Marokkaanse Arganolie een wonderolie noemen!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!