Vitamine E is Ook Goed voor je Nagels! Lees hier Waarom!

Vitamine E is Ook Goed Voor je Nagels!

Er is al veel geschreven en gezegd over de gezonde voordelen van vitamine E! Waarschijnlijk weet je nu al wel dat vitamine E alle cellen van het lichaam beschermt tegen beschadigingen door vrije radicalen, omdat het een krachtige anti-oxidant is. Ons immuunsysteem wordt sterker door deze vitamine.

Veel mensen zijn zich waarschijnlijk ook bewust van het feit dat vitamine E zeer goed is voor de huid. En dit is ook de reden waarom bijna alle huidverzorgingsproducten erover opscheppen dat deze voedingsstof in hun ingrediënten zit. Ons haar profiteert er ook van.

Vitamine E is niet alleen een goede vochtinbrenger, het beschermt, repareert, vernieuwt en verjongt ook het haar. Maar is er een voordeel voor onze nagels?

Vitamine E voordelen voor onze nagels

Vitamine E hydrateert je nagels

Natuurlijk is dat er! Vitamine E heeft absoluut voordelen voor je nagels. Als je lichaam een tekort heeft aan vitamine E, dan is dat niet alleen te zien aan je huid en haar. Je nagels zullen dit tekort ook laten zien.

Vitamine E is een geweldige vochtinbrenger voor de nagels. Droge nagels zijn broos, breken, en scheuren snel. Gebarsten, gebroken en gescheurde nagels zijn niet alleen onprettig om naar te kijken, het maakt je ook kwetsbaarder voor infecties.

Vitamine E versterkt je nagels

Vitamine E hydrateert niet alleen je nagels, het versterkt ze ook. Je merkt waarschijnlijk niet hoe vaak je je nagels iedere dag gebruikt. Je gebruikt je nagels om te krabben bij jeuk, bij het typen, aftrekken van een sticker en nog veel meer. Je moet ook niet vergeten dat de nagels dienen als bescherming voor de zachtere huid eronder.

Met vitamine E zullen je nagels sterker worden en minder kans hebben om te scheuren, breken of barsten.

Vitamine E stimuleert de groei van gezonde nagels

Een ander geweldig voordeel van vitamine E voor de nagels, is dat het de groei van gezonde nagels stimuleert. Hoewel we onze nagels vaak negeren, bewijzen ze ons een grote dienst.

Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E

Als je ooit hebt gehoord dat Marokkaanse Arganolie ook goed is voor je nagels en niet alleen voor je huid en haar, dan heb je dat goed gehoord! Dit komt omdat Marokkaanse Arganolie, vaak aangeduid als het vloeibare goud van Marokko, boordevol vitamine E zit.Je nagels regelmatig insmeren met deze olie zal absoluut resulteren in gezondere en sterkere nagels.

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie voor je nagels gebruikt:

Marokkaanse Arganolie zit boordevol essentiële vetzuren

Andere bestandsdelen van het vloeibare goud van Marokko die goed zijn voor de nagels zijn de essentiële vetzuren!

Essentiële vetzuren of EFA’s helpen je nagels ook te versterken. Als je broze nagels hebt, dan heb je waarschijnlijk ook een tekort aan EFA’s.

Essentiële vetzuren zijn overmatig aanwezig in vette vis. EFA’s zijn de gezonde vetten die ons lichaam nodig heeft. Ze zijn goed voor ons cardiovasculaire systeem, het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Ze staan er ook om bekend dat ze voorkomen dat nagels broos worden.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!