Verzorg jezelf van top tot teen met natuurlijke olie!

Flesjes Natuurlijke Olie

Ooit was olie iets om te vermijden in je schoonheidsrituelen. We dachten massaal dat het veel te vet was voor onze haren en huid. Ook voor onze gezondheid leek het beter om alle vormen van vet uit te bannen.

Vandaag de dag weten we wel beter. Je kunt jezelf van top tot teen verzorgen met natuurlijke olie. Doe inspiratie op met de volgende tips!

Olie voor je haar

Bij haaruitval, droog haar of gespleten haarpunten is natuurlijke olie een ware uitkomst. Olijfolie en kokosolie zijn prima keuzes. Ook arganolie is een zeer goede olie voor het haar, die het hydrateert, voedt en beschermt.

Verdeel de olie over je hoofd en laat ’s nachts intrekken, of voeg dagelijks een paar druppels toe aan je shampoo of conditioner.

Olie voor je wimpers en wenkbrauwen

Wil je graag lange wimpers en volle wenkbrauwen? Castorolie kan ze sneller laten groeien!

Doop een wattenstokje in pure castorolie en breng het daarmee aan op je wenkbrauwen. Masseer 2-3 minuten lang zachtjes in met je vingertoppen.

Gebruik voor je wimpers een oude maar schone mascararoller. Laat de olie minstens 30 minuten intrekken. Dagelijks herhalen, totdat je verschil ziet.

Olie voor je gezicht

Ook voor je gezicht kan natuurlijke olie wonderen doen. Sommige oliën, zoals olijfolie en kokosolie, worden echter niet door iedere gezichtshuid goed verdragen. Deze zijn nogal zwaar en trekken langzaam in. Ook kunnen ze de poriën verstoppen, met onzuiverheden als gevolg.

Arganolie is geschikt voor vrijwel alle huidtypen: het verstopt de huid niet, trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Bovendien is het rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die huidveroudering helpen tegengaan.

Olie voor je tanden en tandvlees

Met de zogenaamde ‘oil pulling’ methode laat je een koffielepel olie door je mond bewegen, een beetje zoals met mondwater. Dit werkt het beste als je het circa 15 minuten volhoudt, dus je mag het rustig aan doen.

Deze Ayurvedische methode zorgt onder andere voor schonere tanden en gezond tandvlees. Oorspronkelijk deed men dit met sesamolie, maar kokosolie werkt ook goed en maakt de tanden wat witter.

Handen en Nagels

Olie voor je handen

Natuurlijke olie is een goed middel om de handen zacht en soepel te houden en eventuele schade te herstellen. Smeer bijvoorbeeld eens een beetje zoete amandelolie over je handen en nagelriemen en doe vervolgens katoenen handschoenen aan. Laat minstens 30 minuten intrekken.

Olie voor je voeten

Heb je vermoeide voeten na een lange dag? Dompel ze dan eerst onder in een teiltje met warm water. Vermeng daarna olijfolie met wat druppeltjes pepermuntolie en smeer je voeten hiermee in. Dit stimuleert de bloedcirculatie en vermindert het vermoeide gevoel.

Olie voor je hele lichaam

Een dagelijkse massage met natuurlijke olie is goed voor je huid en je algehele gezondheid. Geef jezelf bijvoorbeeld regelmatig een Ayurvedische Abhyanga massage met een kwart kopje olie die je op een lage vlam hebt verwarmd.

Hierbij masseer je eerst je hoofd grondig met cirkelende bewegingen van je vingertoppen, daarna doe je je oren, gezicht en nek met kalmere bewegingen, vervolgens zak je af naar je schouders, armen, borst, buik en rug. Je eindigt met je benen en tot slot je voeten.

Kies hiervoor een veelzijdige olie, zoals arganolie: deze is gunstig voor huid, haar én nagels, die je hiermee dus in een keer kunt verzorgen.

De vele voordelen van natuurlijke olie

Zoals je ziet, zijn er veel methoden om jezelf van top tot teen te verzorgen met natuurlijke olie. Hiermee gebruik je een middel dat geen schadelijke stoffen bevat. De meeste natuurlijke plantaardige oliën kun je immers ook eten!

Je hoeft niet al deze soorten aan te schaffen om van de voordelen te profiteren. Arganolie is bijvoorbeeld heilzaam voor zowel haar, huid en nagels!

Waarvoor gebruik jij natuurlijke olie?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!