Je Huid is Dol op Honing, Leer Hoe je Huid te Verwennen

dol op honing

Ben je dol op honing in je thee? Wel, je zou nog gekker op honing zijn als je eenmaal de goede eigenschappen kent die het heeft voor je uiterlijk!

Honing wordt al sinds de oudheid gebruikt voor het hydrateren en genezen van de huid. Wist je dat Koningin Cleopatra van Egypte, waarvan de geschiedenis zegt dat zij de mooiste vrouw van de wereld was, honing op haar huid gebruikte?

Men zegt dat Koningin Cleopatra honing aan haar badwater toevoegde om haar huid zacht en gehydrateerd te houden. Het lijkt erop dat Cleopatra niet alleen knap was maar ook slim!

Goede Eigenschappen van Honing

Hoewel September de Nationale Maand van de Honing is is er niets mis mee om ook nu met onze lezers te delen hoe weldadig honing wel niet is!

Natuurlijk Antiseptisch en Antibacterieel

Honing heeft natuurlijke antiseptische en antibacteriële eigenschappen waardoor het erg goed te gebruiken is bij bijvoorbeeld wondjes of sneetjes. Niet alleen helpt honing eventuele infecties te voorkomen, het maakt ook dat het wondje snel geneest.

Een Natuurlijke Moisturizer

Honing is ook een natuurlijke humectant. Wat is dat? Dat betekent simpelweg dat honing vocht aantrekt en vasthoudt. En dat is precies de reden waarom dit dikke plakkerige goedje zo’n goede moisturizer is voor de huid.

Misschien is het je wel eens opgevallen dat veel moisturizers uit de winkel honing als een van hun ingrediënten hebben. Gebruik honing op je gezicht en je lichaam en je zult merken dat je huid iedere keer weer een beetje zachter wordt.

Een Natuurlijk Anti-Aging Serum

Bestrijdt honing echt veroudering van de huid? Het antwoord is jazeker! Hoe? Honing zit vol met anti-oxidanten. Anti-oxidanten zijn in staat vrije radicalen te neutraliseren voordat deze schade aan de huid kunnen aanrichten.

De rimpels en fijne lijntjes die je op je gezicht ziet is schade die door vrije radicalen is veroorzaakt. Omdat de anti-oxidanten in honing vrije radicalen stoppen voordat die schade kunnen aanrichten wordt honing beschouwd als een goed werkend anti-aging serum.

Als je het maximale profijt van anti-oxidanten in honing wil hebben moet je honing met een donkere kleur nemen. Hoe donkerder de honing, hoe meer anti-oxidanten erin zitten.

Een Natuurlijke Behandeling Tegen Acne

Als je last van acne hebt zou je eens in je keukenkastje of koelkast moeten kijken om die acne kwijt te raken. Waar moet je naar op zoek gaan? Naar honing natuurlijk! Omdat honing antibacteriële eigenschappen heeft is het een geweldige behandeling tegen acne.

Heb jij al honing in je schoonheidsprogramma zitten? Misschien ben je dol op honing in je thee of op pannenkoeken maar ook je huid houdt er erg van! Zorg dat ook je huid volop van dit natuurlijke schoonheidswonder kan profiteren!

Deel dit artikel over je huid verwennen met honing met je vrienden! Sharing is caring!