Tips om Jong te Blijven: Gerimpelde Handen Voorkomen

Tips om Jong te Blijven Gerimpelde Handen Voorkomen

Je gezicht en je haar mogen er dan misschien wel jong en stralend uitzien, maar je handen vertellen een ander verhaal. Een jong gezicht gaat maar al te vaak gepaard met gerimpelde handen vol met leeftijdsvlekken.

Waarschijnlijk komt dat omdat er minder aandacht aan de handen geschonken wordt omdat die niet zo goed zichtbaar zijn als het gezicht. Dat denken veel vrouwen tenminste. Helaas is dit niet het geval.

Je loopt niet de hele dag met je handen in je zakken. Je geeft mensen die je ontmoet een hand. Als je een hand optilt om je haar goed te doen, kan iedereen die hand zien. Zelfs als je rustig achter je bureau zit te werken zijn je handen zichtbaar terwijl je op je toetsenbord tikt.

Tijd om de waarheid onder ogen te zien. Je handen zijn net zo goed zichtbaar als je gezicht.

tips-om-jong-te-blijven-gerimpelde-handen-voorkomen1

Gerimpelde Handen Voorkomen

Gerimpelde handen maken dat je er ouder uitziet dan je bent. En dat is iets wat de meeste vrouwen niet willen!

Ouder worden is een natuurlijk proces, maar dat is nog geen reden om dat extra te versnellen.

Voor rimpels is het oude gezegde dat voorkomen beter is dan genezen zeker waar. Je wil vast wel je best doen om rimpels tegen te gaan voordat je handen er vol mee zitten.

Hier zijn enkele nuttige tips om rimpels te voorkomen.

  • Smeer alle onbedekte delen van het lichaam, inclusief je handen, met zonnebrandlotion in. Kies een zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 of hoger. Het is belangrijk dat je elke dag zonnebrandlotion opdoet, of het nu regent of de zon schijnt. Zelfs als het bewolkt is is de zon nog altijd gevaarlijk.
  • Hou je handen bedekt als je rijdt. Het beste is om handschoenen te dragen die speciaal voor het rijden bedoeld zijn, vooral als je op de fiets of op de motor zit. Autobestuurders moeten bedenken dat de straling van de zon door de autoruiten naar binnen komt en dat je handen op het stuur een heel makkelijk doelwit zijn.
  • Was je handen niet met heet water. Gebruik in plaats daarvan handwarm water. Kies een milde zeep waar je handen niet van uitdrogen. Een van de belangrijkste oorzaken van rimpels is een droge huid.
  • Was je handen niet te vaak. Water spoelt de natuurlijke oliën van je huid weg waardoor deze droog kan worden.
  • Draag handschoenen als je huishoudelijk werk doet zoals ramen zemen, de badkamer schoonmaken of tuinieren. Als je je handen lang in het water houdt kunnen deze uitdrogen.
tips-om-jong-te-blijven-gerimpelde-handen-voorkomen2
  • Breng meteen na het handen wassen een moisturizer aan om het vocht vast te houden en je huid gehydrateerd te houden. Kies als je handen snel droog worden een op olie gebaseerde moisturizer, vooral tijdens de winter.
  • Masseer je handen ‘s avonds voor het naar bed gaan met Arganolie. Deze olie bevat voedingsstoffen die je huid repareren en vernieuwen terwijl je slaapt. Arganolie zit ook vol met componenten zoals vitamine E en anti-oxidanten die de huid jong houden. Deze stoffen voorkomen rimpels en houden je handen zacht en glad.

Wil je dat je handen nu al rimpels krijgen? Ik wed dat je heel hard NEE roept! Leer hoe je voor je handen moet zorgen en stop de tekenen van het ouder worden!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.