Gezondere Levensstijl voor een Fraaie en Glanzende Huid

Gezondere Levensstijl voor een Fraaie en Glanzende Huid

Het is waar dat schoonheid van binnen zit, maar de meesten van ons willen er van binnen én van buiten goed uitzien. Of je het nu toegeeft of niet, zowel mannen als vrouwen dromen of hebben ooit gedroomd van een sexy lijf en een gave huid.

De meeste vrouwen praten volop over hun droom om aan de buitenkant mooi te zijn. Sommige mannen ook, maar de meeste houden het liever stil.

Als je een mooie huid wil hebben is één van de dingen die je moet doen gezonder leven. Hier volgen enkele tips hoe je die gezonde en jong uitziende huid kunt krijgen.

Gezonde Huid en Gezond Leven

Slaap genoeg. ‘s

Nachts, wanneer je slaapt, werken je huidcellen aan het natuurlijke proces van herstel. Slaap tenminste 8 uur zodat huidcellen kunnen herstellen en vernieuwen.

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging.

Door lichaamsbeweging blijf je slank en dus gezonder. En als je goed op gewicht blijft krijg je geen puistjes.

Door de oefeningen ga je ook zweten. Door dit zweten raakt het lichaam giftige afvalstoffen kwijt via de poriën in de huid. Ook afvalstoffen in je huid worden op die manier afgevoerd.

Als je oefent raak je bovendien ook je stress kwijt. Dat komt doordat het lichaam endorfinen (een soort hormonen) aanmaakt die voor een fijn gevoel zorgen.

Stress kan rimpels en uitbraak van puistjes veroorzaken. En wist je dat stress het immuunsysteem van het lichaam verzwakt en de aanmaak van collageen tegengaat?

Collageen houdt je huid soepel en glad. Resultaat van te weinig collageen is een uitgezakte huid.

Hou het bij een gezond dieet.

Zorg dat je uitgebalanceerd eet. Je moet genoeg proteïnes, vezels, koolhydraten en zelfs vetten binnenkrijgen. Met vetten bedoelen we dan de gezonde vetten.

Vetten van vis zoals zalm en makreel zijn rijk aan omega 3 en omega 9 vetzuren die bijzonder goed zijn voor de huid.

Leer je slechte gewoontes af.

Probeer minder sigaretten per dag te roken totdat je lichaam in staat is om er helemaal mee op te houden. Stop niet ineens, zeker niet als je al jaren rookt. Je lichaam krijgt dan ontwenningsverschijnselen die fataal kunnen zijn.

Sigaretten bevatten stoffen die de huid beschadigen en fijne lijntjes, rimpels en zelfs puistjes veroorzaken. Sigaretten kunnen bovendien ook longkanker veroorzaken.

Door roken krijgen je bloedvaten minder zuurstof en komt er minder collageen in je huid. Zuurstof en collageen zijn allebei nodig voor reparatie en herstel van de huid.

Drink af en toe bij gelegenheden, en niet uit gewoonte.

Alcohol droogt de huid uit waardoor deze te droog wordt. Zorg in plaats daarvan dat de huid gehydrateerd blijft. Drink elke dag 8 tot 10 glazen water. Eet ook fruit dat veel water bevat.

Hydrateer je huid elke dag met Arganolie.

Arganolie heeft vochtinbrengende eigenschappen die de huid jong houden. Als je het dagelijks gebruikt zie je al snel de effecten van deze wonderbaarlijke olie op je huid. A

rganolie bevat ingrediënten die belangrijke voeding voor je huid zijn. Het bevat bijvoorbeeld Vitamine E, Sterolen, essentiële onverzadigde vetzuren, Carotenoïden, Polyfenolen, Prostaglandinen, Linolzuur en Ferulinezuur.

Was je gezicht voordat je naar bed gaat en als je weer wakker wordt.

Als je een gezonde, mooie en glanzende huid wil hebben, begin dan vandaag nog met een gezonde levensstijl.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!