Je Gezicht Verzorgen in 5 Stappen

Gezicht En Handen Met Druppelend Water

Grote kans dat je je gezicht zeker één keer per dag reinigt en wast. Best logisch, want naast de make-up die je zelf aanbrengt, verzamelt je gezicht allerlei troep gedurende de dag.

Maar wist je dat het belangrijk is dat je je gezicht in de juiste volgorde wast en reinigt? Misschien niet, daarom geef ik je de 5 stappen die je het beste tweemaal per dag kunt doorlopen.

Stap 1: Was je gezicht

Was je gezicht met lauwwarm water en een cleanser. Warm water helpt het vuil van je gezicht te halen, maar let op dat het water niet te heet is, want dat droogt je huid uit.

Als je veel make-up draagt, verwijder dan eerst je make-up of gebruik een gel cleanser die de make-up verwijdert. Als je snel last hebt van een droge huid, kun je het beste een crème cleanser gebruiken.

Masseer gedurende een halve minuut de cleanser met cirkelvormige bewegingen in. Zo stimuleer je de doorbloeding en weet je zeker dat je huid echt schoon wordt. Dep na het wassen je gezicht droog, wrijven kan je huid irriteren en beschadigen.

Stap 2: Gebruik een toner

Breng toner aan op een watje en wrijf het over je gezicht. Geef wat extra aandacht aan je probleemgebieden. Deze stap is extra belangrijk als je een vette huid hebt (zoals ik!).

Stap 3: Gebruik een serum

Pas nu je huid helemaal goed schoon is heeft het nut om serums te gebruiken. Kies een serum die past bij je huidtype: droog, vettig, gevoelig of misschien iets ouder.

Je kunt arganolie als anti-aging serum gebruiken, omdat de vitamine A en E hierin cel vernieuwing stimuleren.

Arganolie voor Mannen

Stap 4: Breng een vochtinbrengende crème aan

’s Nachts kan je huid extra vocht gebruiken, gebruik dan een lekker dikke crème. Focus overdag op bescherming, vooral van de zon. Kies daarom altijd een crème met SPF.

Je kunt zowel je dag- als je nachtcrème mengen met een paar druppels arganolie. De anti-oxidanten en vitamines in arganolie beschermen, hydrateren en herstellen je gezicht. Lees hier alles over arganolie in gezichtsverzorging.

Stap 5: Gebruik oogcrème

De huid bij je ogen is super dun en gevoelig. Als de huid onder je ogen niet goed wordt verzorgd, dan wordt de huid slapper, donkerder en zie je er ouder uit dan je bent. Dat willen we niet.

Laat de crème even intrekken voor je je make-up aanbrengt. Let bij het uitzoeken van je crème erop dat het collageenproductie stimuleert, bijvoorbeeld doordat het arganolie bevat. Collageen zorgt ervoor dat je huid mooi vol en stevig blijft.

Extra stap: Gebruik een primer

Deze stapt hoeft alleen als je make-up draagt. Make-up kan je huid namelijk irriteren en beschadigen.

Een primer zorgt dat de verzorgende producten die je net hebt aangebracht hun werk kunnen doen, terwijl het je huid beschermt tegen de make-up. Ook zorgt een primer dat make-up beter pakt en blijft zitten. Driedubbel-plus dus!

Het dus belangrijk om eerst je gezicht goed te wassen en te reinigen, zodat de verzorgende producten op een schone huid hun werk kunnen doen. Breng een serum altijd direct op je schone huid aan en dek dat af met een verzorgende crème.

Focus ’s nachts op herstel en vochtinbreng en overdag op bescherming. Kies bij elke stap natuurlijke producten die aansluiten bij jouw huidtype.

Het mooie van arganolie is dat het voor elk huidtype geschikt is. Arganolie is zo rijk aan krachtige elementen dat het de rijpere huid herstelt, de droge huid hydrateert en de onrustige huid weer kalmeert.

Probeer de stappen netjes op te volgen en ik weet zeker dat je binnen de kortste keren je natuurlijke stralende huid terug hebt!

Hoe reinig jij je huid?