Zo krijg je babyzachte handen

Handen Op Handdoek Schaal Met Bloemen

De handen van een pasgeboren baby zijn volgens mij het zachtste dat er is! Daarna lijkt het alleen maar bergafwaarts te gaan.

Je gebruikt je handen voor van alles en nog wat; in de tuin werken, koken, afwassen, voor de kinderen zorgen.

Elke keer als je chemische schoonmaakmiddelen gebruikt, drogen je handen een beetje verder uit. Uiteindelijk zien je handen eruit alsof ze helemaal niet van jou zijn, maar van iemand minstens 10 jaar ouder. Tijd om hier wat aan te doen!

Daarom heb ik voor jou 5 natuurlijke oplossingen voor babyzachte handen.

Scrub van suiker en arganolie

Meng in je handpalm een halve eetlepel arganolie met 1 eetlepel suiker en scrub je handen 1 minuut met dit heerlijke mengsel.

De suiker verwijdert alle dode huidcellen en de arganolie maakt je handen heerlijk zacht.

Laat na het scrubben het mengsel nog even op je handen intrekken. De arganolie kan dan eventuele kloofjes hertellen en je handen heerlijk hydrateren. Daarnaast is arganolie ook verzorgend voor je nagels en nagelriemen.

Vaseline sokken

Vaseline helpt je huid vocht vast te houden en is in staat de meest ruwe handen weer zacht te maken.

Was en droog je handen goed en smeer ze dan voor het slapen in met een dikke laag vaseline. Masseer het ook even lekker in en vergeet vooral je nagelriemen niet.

Doe dan sokken over je handen zodat de vaseline ongestoord zijn werk kan doen. En tadaaa! De volgende dag heb je heerlijk soepele en zachte handen.

Citroen en honing massage

Meng citroensap, honing en baksoda in gelijke verhoudingen. Masseer je handen hiermee in voor ongeveer een minuut en laat het daarna 5 tot 10 minuten intrekken.

Het citroenzuur helpt de donkere plekken die misschien op je handen zijn ontstaan weer licht te maken. De baksoda werkt als een lichte exfoliant die de dode huidcellen verwijdert.

Honing is een fantastisch ingrediënt voor beschadigde handen. Het is rijk aan anti-oxidanten die veroudering tegengaan en maakt je handen weer heerlijk zacht.

DIY Nagels

Rozenwater treatment

Deze behandeling is heel fijn als je handen echt beschadigt zijn en zelfs wat kleine ontstekingen hebben. Mix een eetlepel glycerine met een eetlepel rozenwater en knijp er een beetje citroensap boven uit. Giet ongeveer een theelepel van dit mengsel in je handpalmen en wrijf je handen er lekker mee in.

Het rozenwater maakt je handen zacht (en ruikt heerlijk!) terwijl de glycerine ontstekingen ontsmet. Omdat dit best heftig kan zijn voor je handen, is het goed ze hierna te kalmeren met arganolie.

Wil je meer weten over rozenwater en wat het allemaal doet? Jouw Ultieme Gids tot Rozenwater: Voordelen en Toepassingen vind je hier.

Praktische tips en tricks

Tot slot nog wat praktische tips en tricks om je handen goed te verzorgen:

• Bescherm je handen zoveel mogelijk. Draag schoonmaakhandschoenen tijdens het afwassen of als je werkt met andere schoonmaakmiddelen.

• Draag sporthandschoenen in de sportschool, om eelt te voorkomen, maar ook als je een middag in de tuin werkt met gereedschap.

• Ook voor je handen is het belangrijk goed te eten en genoeg te drinken. Als je niet genoeg drinkt zullen je handen nare barstjes krijgen van de uitdroging.

• Je handen houden niet van extreem warme en extreem koude temperaturen. Draag dus lekker handschoenen in de winter en let op je handen niet met te heet water te wassen (dus ook niet te heet douchen).

• Wees tot slot voorzichtig met crèmes. Als je te vaak handcrème gebruikt, zullen je handen zichzelf minder goed onderhouden.

• Als je echt even last hebt van droge handen, gebruik dan een paar druppels arganolie. De arganolie ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid. Arganolie is ook super fijn voor je nagels en nagelriemen.

Hier lees je alles over het gebruik van arganolie voor je huid.

Deel dit artikel met iemand die vaak last heeft van droge handen. En laat je het weten als je een van onze tips hebt geprobeerd?