De Beste Weetjes over Melkzuur creme

Een gladde, egale en stralende huid dankzij melkzuur!

De voordelen van melkzuur voor de huid zijn al lang bekend. Al duizenden jaren geleden nam de Egyptische schone Cleopatra regelmatig een bad van melk, omdat haar huid er zo zacht en stralend van werd. Ook jij kunt nu profiteren van een mooiere huid met melkzuur.

In dit artikel lees je meer over de eigenschappen van melkzuur en de vele voordelen ervan als ingrediënt in je huidverzorging. Ontdek hieronder hoe je het kunt gebruiken in jouw schoonheidsritueel!

De belangrijkste eigenschappen van melkzuur

Samen met onder andere glycolzuur en citroenzuur behoort melkzuur (of lactaatzuur) tot de zogenaamde Alpha Hydroxy Zuren. Deze hebben veel positieve eigenschappen voor de huid.

Afhankelijk van de sterkte van de concentratie kunnen ze de huid hydrateren, de vernieuwing van huidcellen stimuleren en de huid er stralender en egaler uit laten zien.

Van deze zuren is melkzuur de meest zachte variant, waar de andere twee nog wel eens voor irritatie kunnen zorgen. Melkzuur is dus ook heel geschikt voor de droge en/of gevoelige huid.

Hieronder lees je hoe en waarvoor je het kunt gebruiken!

Melkzuur reinigt de huid

Melkzuur is een belangrijk ingrediënt in milde reinigers. Het kan vet, vuil en dode huidcellen helpen verwijderen, zodat je een schonere, meer stralende huid krijgt. Het heeft een antibacteriële werking en is daarom ook zeer geschikt voor de onzuivere huid.

Kies een gezichtsreiniger die L-lactic acid of lactaatzuur bevat of kies voor de natuurlijke weg met wat karnemelk of yoghurt op een wattenschijfje.

Melkzuur hydrateert de huid

Melkzuur heeft een vochtinbrengende werking en voorkomt bovendien vochtverlies van de huid. Het herstelt de bovenlaag van de huid en helpt de celwanden van de huid opnieuw opbouwen, waardoor deze beter vocht vasthoudt.

Kies voor een hydraterende gezichtscrème met dit ingrediënt of maak zelf een hydraterend masker met biologische yoghurt en honing.

Eigenschappen Arganolie

Melkzuur egaliseert de huid

Heb je oppervlakkige bruine of rode plekjes door acne, of donkere plekjes op je huid door zonbeschadiging? Dan kan melkzuur hebben deze te vervagen. Het heeft namelijk een licht blekende werking en controleert de aanmaak van pigment. Zo maakt het je huid egaler.

Met een crème, lotion of masker met dit ingrediënt kun je hiervan profiteren, maar ook door bijvoorbeeld yoghurt direct op de plekjes aan te brengen.

Melkzuur stimuleert de huidvernieuwing

Melkzuur breekt het lijmachtige laagje tussen huidcellen af, waardoor dode huidcellen sneller loslaten. Ook kan het de vernieuwing van huidcellen stimuleren. Het resultaat is een gladde en stralende huid. Het is dus een goed ingrediënt voor scrubs en peelings.

Versterk de effecten van melkzuur met natuurlijke olie!

Melkzuur heeft veel gunstige effecten op de huid. Deze wordt voorzien van vocht, gladder en egaler gemaakt en eventuele schade wordt hersteld. Met natuurlijke olie kun je deze effecten op een eenvoudige manier versterken.

Pure arganolie is de ideale aanvulling op behandelingen met melkzuur, omdat het eveneens veel beschermende, herstellende en voedende eigenschappen heeft. Maak je schoonheidsritueel dus af met een laagje arganolie. Dit trekt snel in, laat geen vettig laagje achter en maakt de huid nog stralender!

Natuurlijke schoonheid met melkzuur

Melkzuur biedt je beauty uit de natuur. Ons lichaam maakt het zelf aan en door de milde werking ervan kan vrijwel ieder huidtype ertegen. Zeker voor de droge of gevoelige huid is melkzuur de beste keuze onder de zuren die veel in beauty producten voorkomen.

Je kunt ook makkelijk zelf een masker maken met yoghurt of dit op donkere plekjes aanbrengen. Versterk het natuurlijke schoonheidseffect met pure arganolie. Ook dit heeft veel gunstige effecten en is geschikt voor ieder huidtype.

Welke natuurlijke ingrediënten gebruik jij in je schoonheidsritueel?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!