Slimme Manieren Om Droge Handen te Voorkomen

Slimme Manieren Om Droge Handen te Voorkomen

Als je wat ouder wordt begrijp je beter waarom mooie handen zo belangrijk zijn. Vooral voor vrouwen zijn prachtige handen echt een aanwinst. Of je nu single bent, afspraakjes maakt, een relatie hebt of getrouwd bent, goed voor je handen zorgen is een essentieel onderdeel van de persoonlijke verzorging.

Maar je handen gezond houden is niet altijd even makkelijk. Vanwege het weer, wat je doet, of je omgeving is het soms moeilijk om goed voor je handen te zorgen. De vraag blijft: Hoe voorkom je effectief droge en gerimpelde handen? Lees verder en ontdek het antwoord.

Het weer en vochtaanbrengers

Het weer kan soms meedogenloos zijn voor je handen. Zowel s winters als ’s zomers kun je last krijgen van uitdroging en rimpels. Te veel kou of te veel hitte droogt de huid van je handen uit waardoor blaren en andere huidproblemen kunnen ontstaan. Blijf deze voor door regelmatig te hydrateren.

Arganolie is een goede vochtinbrenger voor je handen. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals antioxidanten en vitamine E, en hierdoor houdt Arganolie je handen jong.

Gebruik Arganolie maar eens alleen voordat je ’s avonds naar bed gaat, en zie dan al eens het verschil voor je handen.

Reinig de huid van je handen

Het verwijderen van dode huidcellen (exfoliëren) is niet alleen goed voor je gezicht. Ook de huid van je handen wil graag van zijn dode huidcellen af. Exfolieer je handen 1x per week met een mengsel van zeezout en citroensap.

Honing en olijfolie

Meng deze twee ingrediënten, en dompel je handen een half uur in het mengsel onder. Dit voorkomt uitdroging en rimpels. Gebruik een plastic buil die groot genoeg is voor je handen, of een klein teiltje.

Warme melk

Melk doet wonderen voor je huid. Als je voor je handen wil zorgen en uitdroging en rimpels wil voorkomen, doe dan je voordeel met melk.

Warm een beetje melk op, maar niet te heet. Dompel je handen 30 minuten in de warme melk onder, en was ze daarna af met koud water. Deze behandeling helpt je handen er jonger uit te zien.

Bescherm je handen

Als je bewust even stil staat bij je handen heb je daar enorm veel profijt van. Als je je zorgen maakt over de kou, draag dan handschoenen als je naar buiten gaat. En blijf uit de zon als het heet is.

Draag beschermende handschoenen als je met schoonmaakmiddelen of andere chemicaliën aan de slag gaat. Draag rubber handschoenen als je de afwas doet of de vloer van de badkamer schrobt. En draag ook beschermende handschoenen als je in de bouw werkt of tuiniert.

Door je handen veilig en mooi te houden zie je er aantrekkelijker uit. Door deze eenvoudige tips op te volgen kun je je handen zo mooi houden of maken als je wil.

Lees hier meer over de Symptomen, Oorzaken en Verzorging van Droge Handen

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.