Maak je eigen Anti-Agingcrème die echt werkt

Hoe Maak je je eigen 100% Natuurlijke Anti-agingcrème?

De verpakkingen beloven vaak heel wat, maar wat er in de potjes anti-agingcrème zit valt meestal vies tegen. Vaak zitten ze vol met chemische stoffen.

Een goedkoop, natuurlijk en veilig alternatief is om zelf een anti-agingcrème te maken. En het is nog eens leuk ook!

Deze crème zit vol met natuurlijke ingrediënten die echt werken om die vervelende kenmerken van huidveroudering tegen te gaan. De crème verzacht fijne lijntjes en hydrateert je huid, waardoor je er zo weer 10 jaar jonger uitziet!

Maak je eigen crème

De ingrediënten

De bereiding

Verwarm alle ingrediënten, behalve de essentiële olie, au bain marie gedurende 5 tot 8 minuten. Roer af en toe door.

Zodra het een mooi een geheel is geworden, giet je het in een schoon glas. Voeg 5 tot 6 druppels essentiële olie naar keuze toe en roer goed door. Kies een olie die je lekker vindt ruiken, mijn favoriet is lavendelolie!

Terwijl de crème afkoelt zul je zien dat het een vaste substantie wordt. Je kunt de crème ongeveer 3 maanden bewaren (wel in een pot met deksel natuurlijk).

Hoe gebruik je de anti-agingcrème?

Reinig altijd eerst goed je gezicht. Begin met het verwijderen van je make-up. Daarna was je je gezicht met een cleanser en spoel je die met lauwwarm water weer af. Met een tonic haal je de laatste restjes vuil van je gezicht.

Zodra je gezicht helemaal schoon is, ben je klaar om je eigen anti-agingcrème te gebruiken. Masseer de crème goed in, zodat alle krachtige ingrediënten hun werk kunnen doen. Je kunt de crème zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken.

Arganolie voor Mannen

Waarom werkt het?

Amandelolie

Amandelolie is rijk aan vitamine A en B. De olie is verzachtend en vermindert irritaties. Daarom wordt het vaak gebruikt bij de behandeling van psoriasis, eczeem en littekens.

Het grote voordeel van amandelolie is dat het zo zacht is, dat het heel goed gebruikt kan worden voor de gevoelige huid, maar ook voor de droge en oudere huid.

Kokosolie

Kokosolie is extreem rijk aan anti-oxidanten en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Je lichaam kan zo zelf die rimpels en fijne lijntjes aanpakken!

Bijenwas

Bijenwas kun je in veel natuurwinkels kopen. Het is een van de bindmiddelen in deze crème en zorgt dat je crème een vaste textuur heeft (in plaats van vloeibaar).

Als je crème niet goed vast wordt na het afkoelen, kun je extra bijenwas toevoegen.

De bijenwas vormt een barrière op je huid, die schade van buitenaf beperkt. Daarnaast is het ontstekingsremmend en antibacterieel.

Sheaboter

Ik ben dol op sheaboter, het ruikt zo lekker nootachtig! Daarnaast is het ook heerlijk voor je huid omdat er vitamine A, E en F inzitten.

Het verbetert de elasticiteit van de huid, wat vanaf een bepaalde leeftijd toch wel nuttig is. Daarnaast is het ontstekingsremmend en hydraterend.

Fles Arganolie

Arganolie

Arganolie barst van de vitamine E, een sterke anti-oxidant. Arganolie herstelt en kalmeert de oudere huid. Ook zorgt het dat je huid weer soepel wordt en beter vocht kan vasthouden. Daarom werkt arganolie zo goed voor de oudere huid.

Alle ingrediënten van de crème vullen elkaar aan en versterken elkaar. De essentiële olie geeft je crème een heerlijke geur waardoor je echt het gevoel hebt een luxe crème te gebruiken.

Probeer ook eens je eigen crème te maken. Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk het is en hoe heerlijk de crème op je gezicht voelt.

Deel dit bericht! En laat je ons weten hoe het bevalt?