Hoe houd je je ogen mooi en fris?

Manieren Om De Huid Strak Te Houden

Onze ogen zijn een heel belangrijk onderdeel van onze uitstraling. Met je ogen kun je verleiden, speels zijn, druk uitoefenen en iemand vriendelijk ontvangen.

Zoals iedereen echter wel weet, zien ze er niet altijd even goed uit. Zeker niet s’ochtends. We kunnen wallen krijgen, rimpels ontwikkelen en onze ogen kunnen opzwellen.

Gelukkig bestaan er natuurlijke manieren waarop je je ogen mooi en fris kunt houden. Lees hier verder om te ontdekken wat de meest voorkomende oogproblemen zijn en wat je eraan kunt doen.

Wallen, wallen en nog eens wallen

De oorzaak

Wallen zijn ons allemaal wel bekend. Vooral na een laat avondje komen ze graag opzetten. Te weinig slaap zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten uitzetten en daarmee opzwellen. Hiernaast zorgt ouderdom ervoor dat de huid slapper wordt en wat gaat hangen. Zo lijkt de huid onder je ogen soms donkerder.

De oplossing

De eerste oplossing is simpel, zorg dat je genoeg slaap krijgt. Gun jezelf de rust om echt bij te komen van de dag. Lukt dit door omstandigheden niet, dan kun je crème gebruiken om je ogen weer te revitaliseren. Gebruik hiervoor uitsluitend natuurlijke producten voor het beste resultaat.

Rimpels rond de ogen

De oorzaak

De huid onder de ogen is erg dun en is daarmee extra vatbaar voor zwaartekracht en de invloed van stress. Hierdoor kunnen er gemakkelijk rimpels rond de ogen ontstaan. Hiernaast heeft deze huid van zichzelf geen hydraterende middelen tot zijn beschikking, wat het ontstaan van rimpels ook bevordert.

De oplossing

Om onze huid een handje te helpen, kun je de plekken rond je ogen het beste goed hydrateren. Hiermee houd je de huid zacht en stevig. Je kunt hiervoor crème gebruiken, maar ook maskers werken hier erg goed voor. Ken je dat beeld van de vrouw met de komkommers op haar ogen? Hiermee wordt de huid goed gehydrateerd en gaat ze haar rimpels tegen.

zeg-vaarwel-tegen-jeuk-in-de-winter2

Gezwollen ogen

De oorzaak

Gezwollen ogen zijn een andere bekend fenomeen. Dit heeft vooral met de leefstijl te maken. Zo zorgen regelmatig alcohol gebruik, overmatig zout eten en allergieën vaak voor zwellingen rond de ogen. Het is daarom vaak een teken van je manier van leven.

De oplossing

Je kunt veel aan gezwollen ogen doen door gewoon gezonder te gaan leven. Je mag best een wijntje nemen, maar drink het wel met mate. Laat de fast food liever staan en zorg ervoor dat je allergie goed onder controle is. Slapen met een zijden slaapmasker voor extra rust werkt ook goed. En je kunt door zachtjes de zwelling te masseren ook een handje helpen.

Houd je ogen mooi en jong

Je kunt, met andere woorden, veel doen om je ogen goed te verzorgen. Alle bovenstaande problemen kunnen ook heel goed geholpen worden met arganolie. Dit veelzijdige product bevat onder andere antioxidanten die je huid stevig en soepel houden.

Welke andere oplossingen ken je zelf om problemen rond te ogen tegen te gaan?