Let op Wat je Eet als je een Mooie Gezonde Huid Wilt

Let op Wat je Eet als je een Mooie Gezonde Huid Wilt

Wist je dat wat je eet werkelijk effect heeft op de gezondheid van je huid? Door het hoge tempo van het leven van tegenwoordig zijn velen onder ons gewend aan vette maaltijden, en maaltijden die uit een bakje komen overheersen het menu. Het is niet verrassend dat veel mensen te zwaar worden en een ongezonde huid hebben.

Het is waar dat vrouwen zich meer druk maken over hoe hun huid eruitziet en aanvoelt. Maar sommige mannen, zowel hetero als homo, trekken zich de gezondheid van hun huid wel degelijk aan.

Als je er goed uit wilt zien, moet je goed eten. Je zult niet alleen een gezonde en jong uitziende huid krijgen, maar jezelf ook beschermen tegen mogelijke levensbedreigende ziekten die door een ongezond dieet worden veroorzaakt.

Huidverzorging is niet alleen je gezicht regelmatig wassen en zorgvuldig vochtinbrengende producten aanbrengen op de huid zoals Argan olie. (Even een tip; het is het beste dat je op Arganolie overstapt als moisturizer omdat de componenten van deze olie, zoals essentiële onverzadigde vetzuren, vitamine E, squaleen en antioxidanten, wonderen doen voor je huid.)

Deze huidverzorging gewoonten zijn erg nuttig bij het behouden van de gezondheid en jeugdigheid van de huid, maar zouden effectiever zijn met een gezonde levensstijl en een gezond dieet erbij.

Eten om te Vermijden

Als je serieus bent over het verkrijgen van die blakende en jeugdige huid dan moet je het volgende eten vermijden:

Vet en olieachtig eten

Weerhoud jezelf van het bestellen van afhaalmaaltijden of zelfs van het eten in fast food ketens die vette maaltijden serveren. Vette en olieachtige maaltijden zijn niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je algemene gezondheid

Chocolade

Vermijd het eten van te veel chocolade. Het bevat een grote hoeveelheid vet, suiker en calorieën wat ongezond is. Maar de reden waarom te veel chocolade slecht voor je huid is, is vanwege het hormoon (van koeien) dat in chocolade en melkproducten te vinden is, dat negatief reageert met de natuurlijke hormonen die ons lichaam maakt. Het resultaat is een vette huid en vlekken.

Junkfood

Afval is nooit bedoeld om te eten, maar junk food is gewoon te lekker om te weerstaan. Als je de junk snacks niet helemaal uit je leven kunt bannen, dan moet je proberen om het eten ervan te minimaliseren.

Als je te veel junkfood eet zal je veel in gewicht aankomen en je hart in gevaar brengen van ziekten. Niet alleen dat, je kunt eindigen met een overvloed aan puisten op je gezicht.

Als je je afvraagt waarom junkfood slecht is voor je huid, moet je weten dat chips, chocolaatjes en ander voorbewerkt eten dat je neemt, rijk zijn aan verzadigde vetten waar je lichaam moeite mee heeft om het te verwerken.

Als het lichaam veel verzadigde vetten bevat, zullen deze vetten een uitweg vinden door de huid. Dit leidt tot verstopte poriën, vette huid en pukkels.

Vermijd het eten dat hierboven genoemd wordt en houd je in plaats daarvan aan een gezond en gebalanceerd dieet. Je zou veel vers fruit en groenten moeten eten, die rijk zijn aan vitamine E.

Vind je het moeilijk om afwisselend en gezond te eten? Probeer dan eens een box van Marley Spoon. Zij zorgen ervoor dat je de verse ingrediënten & inspirerende recepten bij jou thuis ontvangt!

Deel dit artikel over een mooie gezonde huid met je vrienden! Sharing is caring!