Leer Hier Hoe je een Zonverbrande Huid Kunt Behandelen

Leer Hier Hoe je een Zonverbrande Huid Kunt Behandelen

Het strand-, surf- en zandseizoen is bijna hier! Het is nogal logisch om te zeggen dat de zomer zeer geliefd is bij miljoenen mensen over de hele wereld. Waarom is dit zo? Nou, de zomer brengt plezier! Veel mensen gaan erop uit om de dag door te brengen met activiteiten op het water en avonturen buitenshuis!

Maar de zomer bestaat niet alleen uit plezier en opwinding. Er zijn een aantal kleine problemen aan verbonden die, indien niet behandeld, erg gevaarlijk kunnen zijn! We hebben het over zonnebrand.

Hoewel artsen en deskundigen keer op keer het belang benadrukken om de huid te beschermen tegen zonnestralen, negeren velen nog steeds het advies om bakken in de zon te vermijden. Veel mensen zien de zomer in feite als een kans om te werken aan een gebruinde huid.

Zelfs met alle informatie over het belang van het dagelijks aanbrengen van zonnebrandcrème en het vermijden van te veel blootstelling aan de zon, hebben velen nog steeds last van zonnebrand.

Als je al verbrand bent, denk dan niet dat nog meer bakken in de zon geen verdere schade zal aanbrengen. Veel mensen geloven nog steeds dat hun zonnebrand niet erger zal worden door een continue blootstelling aan de zon. Dit is zeker een grote misvatting. Je brengt veel meer schade aan je huid toe als je verder bakt met een al verbrande huid.

Als je in de zon gaat liggen of voor lange tijd buiten bent, vergeet dan niet flesjes water mee te nemen. Hou je lichaam gehydrateerd met veel vloeistof. Niet veel mensen weten dat uitdroging een bijverschijnsel is van zonnebrand.

Om zonnebrand effectief te kunnen behandelen, moet je eerst bepalen om welk type verbranding het gaat.

leer-hier-hoe-je-een-zonverbrande-huid-kunt-behandelen2

Soorten verbranding

Eerstegraads verbranding door de zon

Door dit soort verbranding wordt de huid rood, daar de huidvaten zich verwijderen na blootstelling aan de zon. Eerstegraads verbrandingen voelen meestal warm en prikkend aan, zelfs als je niet in de hitte van de zon bent.

Voor dit soort verbrandingen kun je het beste koude kompressen en koele baden gebruiken. Crèmes met steroïden kunnen ook worden gebruikt, maar zorg ervoor dat je deze niet toepast of smeert op een beschadigde huid of open wond.

Tweedegraads verbranding door de zon

Als er blaren op je huid verschijnen, dan heb je een tweedegraads verbranding. Zo verleidelijk als het doorprikken van deze blaren mag lijken, geef niet toe aan deze verleiding.

Doorprikken zorgt er alleen maar voor dat bacteriën kunnen binnendringen, die kunnen leiden tot een infectie. Blaren gaan uiteindelijk vanzelf weg.

Wist je eigenlijk dat blaren de manier zijn van de huid om de onderliggende huid die is beschadigd te genezen. Het is het beste om los zittende kleding te dragen, zodat je blaren er niet tegenaan schuren.

Mocht het gebeuren dat een blaar open gaat, dek deze dan af met een verband. Omdat open blaren vatbaar zijn voor infecties, moet je ervoor zorgen dat je handen schoon zijn voordat je ze verzorgt.

leer-hier-hoe-je-een-zonverbrande-huid-kunt-behandelen

Behandelingen voor zonnebrand

Neem koude douches wanneer je maar kunt, omdat dit het brandende en prikkende gevoel op je huid helpt te verlichten. Dep je huid droog en wrijf niet.

Vergeet niet om een vochtinbrengende crème op de zonverbrande huid aan te brengen, zoals Marokkaanse arganolie. Marokkaanse Arganolie bevat vitamine E, essentiële vetzuren, prostaglandinen, sterolen, ferulinezuur en andere anti-oxidanten die helpen de beschadigde huidcellen te repareren, vernieuwen en herstellen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!