Laat de Zomerpret je Huid en Haar Niet Vernielen

Laat de Zomerpret je Huid en Haar Niet Vernielen

Als het zomerseizoen daar is, dan is bijna iedereen buiten aan het genieten van de zon. De meeste mensen gaan naar het strand, sporten buiten of nemen zelfs hun voor- en achtertuin onder handen. Dit is ook de tijd dat je haar en huid veel te lijden hebben.

Niemand kan ontkennen dat de zon essentieel is voor het leven. Zonder de zon zouden we zelfs niet op de planeet rondlopen. We krijgen ook vitamine D van zonlicht.

Naast alle voordelen die we van de zon krijgen, zijn er ook een aantal nadelen. Langdurige blootstelling aan de zon veroorzaakt fikse beschadigingen aan zowel de huid als het haar. Rimpels en fijne lijntjes komen op de huid te voorschijn en het haar wordt droog en broos.

We kunnen ook huidkanker krijgen als we ons onbeschermd blootstellen aan de ultra violet of UV-stralen van de zon.

Een ander element dat de zomer met zich meebrengt, is een droge wind. Aan het strand kan de wind zowel het haar als de huid uitdrogen. Chloor en zout hebben ook ongenadige effecten op het haar en de huid. Daarom is het belangrijk dat je je huid en haar beschermt tegen de beschadigende effecten van de zomer elementen.

Huid en haar verzorgen in de zomer

Vergeet niet je huid iedere dag te beschermen, vooral als je naar buiten gaat.

Gebruik dagelijks of iedere keer als je naar buiten gaat een natuurlijke zonnebrandcrème of lotion. Belangrijk is om te kiezen voor een zonbeschermingsproduct met factor 15 of hoger. Breng de zonnebrandcrème ten minste 15 minuten voordat je de deur opent en naar buiten stapt aan.

Bescherm je haar tegen de zon met een niet-uitwasbare vochtinbrenger met zonbescherming.

Vergeet niet om je haarconditioner of vochtinbrenger met zonbescherming iedere keer als je in de zon gaat aan te brengen. Door dit te doen minimaliseer je de agressieve effecten van de UV-stralen van de zon op je haardos.

Draag ook een zomerhoed als je naar het strand gaat. Dit zal je haar beschermen tegen de uitdrogende effecten van de wind en de zon.

Hydrateer je huid en haar dagelijks.

Het is het beste om Marokkaanse Arganolie te gebruiken als vochtinbrenger voor je huid en haar. Marokkaanse Arganolie heeft hydraterende voordelen voor zowel de huid als het haar. Het bevat ook bestandsdelen die huidveroudering bestrijden, zoals vitamine E, ferulinezuur, carotenoïden en polyfenolen.

Vitamine E is ook verantwoordelijk voor het weer gezond maken van je haar door het herstellen en vernieuwen van beschadigd haar. De anti-oxidanten in de olie helpen het haar mooi te houden door het repareren van de cellulaire membranen van het beschadigde haar.

Vergeet niet om het zeewater en chloor uit je haar te spoelen met kraanwater.

Waarschijnlijk zul je in de zomer in de zee en in zwembaden met chloor zwemmen. Het is het beste om je haar direct na het zwemmen uit te spoelen met kraanwater om het zoute water en chloor te verwijderen, daar deze beide het haar en de huid beroven van essentiële oliën.

Blijf binnen als de zon hoog staat.

Het is het beste om binnen te blijven tijdens de uren dat de zon op z’n hoogst staat.

Zorg ervoor dat je haar en huid hun gezondheid en schoonheid niet verliezen deze zomer!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.