Ingrediënten Die Je Móet Hebben Om Gezond Te Koken

Ingrediënten Die Je Móet Hebben Om Gezond Te Koken

Bij het eten gaat het tegenwoordig steeds meer om “gezond voor je lichaam” in plaats van “slecht voor je”. En dat is goed nieuws omdat steeds meer volwassenen en kinderen te dik zijn.

Dus of je nu jong of oud bent, man of vrouw, dik of dun, weten wat je eet is essentieel om gezond te zijn en op gewicht te blijven. En hoe kun je nou beter weten wat je eet dan wanneer je het zelf klaarmaakt!

Eten klaarmaken hoeft niet ingewikkeld te zijn, en je hebt al helemaal niet al die ingrediënten nodig waar je nog nooit van gehoord hebt.

Wat je wel nodig hebt om gezond te koken zijn de volgende ingrediënten:

Basilicum.

Basilicum is een smakelijk ingrediënt dat een plaatsje in je keuken verdient. Waarom? Omdat basilicum in de plaats kan komen van zout in je gerechten. Basilicum geeft smaak aan je maaltijd zonder de negatieve effecten van zout.

Zout is dan wel goed voor de smaak, maar het zorgt er ook voor dat je lichaam water vasthoudt. Te veel zout zorgt voor te veel water in je lichaam, en daar gaat op zijn beurt je bloeddruk weer van omhoog.

Zout leidt ook tot andere problemen met hart en bloedvaten, en je wordt er dikker van. Gebruik dus minder zout en meer basilicum. Je krijgt dan een gerecht wat fantastisch smaakt en ook nog eens gezond is.

Arganolie.

Olie is essentieel voor de meeste gerechten. Vooral bij het bakken of braden wordt vrijwel altijd olie gebruikt. Zo weinig mogelijk olie gebruiken is goed voor de gezondheid. Behalve als je gezonde oliën zoals Arganolie gebruikt.

Arganolie voegt een goede smaak toe en heeft natuurlijke goede eigenschappen. Arganolie kan prima aan allerlei gerechten worden toegevoegd of als sladressing worden gebruikt. Het geeft het lichaam vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten.

Arganolie staat erom bekend dat het de cholesterol verlaagt en te snel oud worden tegengaat. Het is niet alleen goed voor het lichaam, maar die speciale nootachtige smaak smaakt naar meer!

Appelsap.

Appelsap is smakelijk en gezond. Gebruik appelsap in plaats van suiker in je gerechten. Voorals als je iets als cake of koekjes bakt is appelsap een prima plaatsvervanger voor suiker vanwege de zoetige smaak.

Om zeker van de kwaliteit te zijn, kun je het zelf maken. Zoek anders appelsap waar geen suiker aan toegevoegd is of in ieder geval zo weinig mogelijk.

Olijfolie.

Ook olijfolie is een gezonde olie die andere oliën kan vervangen. Het is een stuk gezonder en veilig om te eten. Gebruik het voor bakken, braden, als dressing, pastasaus, of hoe je ook maar wilt. Het is gezond en goed voor je.

Deze ingrediënten zou je altijd in je keukenkast moeten hebben en binnen handbereik als je aan het koken slaat. Het is nooit te laat om met gezond eten te beginnen. Je lichaam is er altijd klaar voor.

Deel dit artikel over ingrediënten die goed voor je zijn met je vrienden! Sharing is caring!