Hoe Je Levensstijl Van Invloed Is Op Je Huid

Hoe Je Levensstijl Van Invloed Is Op Je Huid

De menselijke huid is de buitenste laag van het lichaam. Het is het grootste orgaan voor bescherming van je lichaam. Wat de huid doet is beschermen van lichaamsdelen zoals spieren, gewrichtsbanden, botten en natuurlijk alle interne organen. De huid staat in direct contact met de buitenwereld, en speelt daarom ook een belangrijke rol bij de bescherming tegen temperatuur veranderingen, ziektekiemen en zelfs overmatig vochtverlies. Enkele andere functies van de huid zijn tast, isolatie, en temperatuur regeling. Omdat de huid zoveel vitale functies heeft, is het ontzettend belangrijk er goed voor te zorgen.

Levensstijl
Hoe je leeft bepaalt in principe wat voor huid je hebt. En dat bepaalt weer hoe je huid werkt. Wat je eet, drinkt, en je dagelijkse activiteiten en routine, dit alles maakt uit hoe je huid zijn dagelijkse werk kan doen. Zorg er dus voor dat je bij je levensstijl rekening houdt met de goede werking van je huid. Hier volgen een paar nuttige tips wat je zou moeten doen:

 • Drink veel water in plaats van cafeïne en alcohol. Water is nog steeds het goedkoopste en beste middel om huid en lichaam te hydrateren.
 • Drink groene thee om de huid van antioxidanten te voorzien. Deze helpen huid en lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.
 • Rook geen sigaretten. Deze drogen de huid uit en veroorzaken voortijdige veroudering.
 • Ga niet in de zon zitten of naar bruiningssalons. UV straling vernielt de huid en kan zelfs kanker veroorzaken.
 • Doe altijd zonnebrandolie op om je huid tegen UV straling te beschermen.
 • Gebruik vochtaanbrengers voor je huid. Arganolie is een goede vochtaanbrenger. Het is een natuurlijk product wat betekent dat er geen schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn. Het is rijk aan vitamine E en andere antioxidanten die rimpels en veroudering tegengaan. En deze olie beschermt de huid ook nog eens tegen vrije radicalen die cellen vernietigen.
 • Als je make-up draagt, maak er dan een gewoonte van deze af te spoelen en je gezicht te reinigen voordat je gaat slapen. Gebruik milde spoelmiddelen en kwaliteits make-up, dan blijft je huid beter beschermd.
 • Eet goed en gezond. Eet meer fruit en groene bladgroenten in plaats van vet vlees en kruiden. Groenten en fruit geven je huid de vitamines en mineralen die deze nodig heeft.
 • Prik puistjes op je huid nooit open.
 • Was regelmatig je handen en blijf van je gezicht of andere delen van je huid af als je handen niet schoon zijn.
 • Neem eens per week een stoombad voor je gezicht om de poriën te openen en te reinigen.
 • Reinigen van gezicht en huid is erg belangrijk. Maar was je gezicht niet vaker dan 2x per dag om overgevoeligheid te voorkomen. Gebruik een milde reiniger en droog af met een schone handdoek.

Wat je doet en hoe je je huid verzorgt bepaalt hoe goed je huid werkt. Volg deze tips op en help je huid zijn werk te doen.

Deel dit artikel over je levenstijl met je vrienden! Sharing is caring!