Hoe voorkom je die droge winterhanden? De 3 beste verzorgingstips!

winterhanden

De ‘r’ zit weer in de maand. Je kunt het aan alles merken. De dagen worden korter en donkerder. De blaadjes verkleuren en dwarrelen naar beneden.

Je begint te verlangen naar stamppot en warme pantoffels. Je adem vormt wolkjes in de lucht als je buiten loopt. Binnen mag de verwarming weer aan. En…je huid wordt droger, vooral die van je handen.

De herfst en winter hebben zo hun mooie kanten. Ze kunnen heel sfeervol zijn en mensen dichter bij elkaar brengen. Dan is het natuurlijk wel zo prettig als je je geen zorgen hoeft te maken over je droge winterhanden.

Help je handen de winter door!

Je grootste orgaan heeft behoorlijk te lijden onder de lage temperaturen buiten en de verwarmde, droge lucht binnen. Ben je benieuwd hoe jij je handen in deze tijd van het jaar goed kunt verzorgen? Hieronder hebben we de 3 beste tips verzameld waarmee je een droge winterhuid kunt genezen én voorkomen.

Droge handen door de kou? De 3 beste tips om te voorkomen en genezen!

Veel vrouwen gebruiken standaard producten om de huid van hun gezicht te verzorgen. De handen worden in de praktijk nog wel eens vergeten. Is dit bij jou ook het geval? Dan zie je dat waarschijnlijk terug aan de kleine schilfertjes op je handen en eventuele velletjes of kloofjes bij je nagelriemen.

Net als je gezicht zijn je handen je visitekaartje. Ze zeggen veel over je persoonlijke verzorging en gezondheid. Ook kunnen je handen iets onthullen over je leeftijd. Ze goed verzorgen is dus een manier om er langer jonger uit te blijven zien!

Hebben ze zichtbaar te lijden onder de kou? Dan kun je ze verzorgen en droge handen voorkomen met de volgende 3 tips:

koude handen

1. Verzorg ze met natuurlijke olie

Dompel je handen even in warm water ter voorbereiding. Breng dan een dun laagje natuurlijke olie aan, zoals olijfolie. Ook kokosolie is een goede optie. Voor de rijpere huid is arganolie echter nog beter.

Wikkel je handen in vershoudfolie en doe daaroverheen een paar katoenen handschoenen aan. Deze geven warmte af en helpen je huid de olie beter op te nemen. Draag ze minstens een half uur, maar langer mag ook. Als je dit voor het slapen gaan doet, word je wakker met zijdezachte handen!

2. Was je handen voorzichtig

Zeker als de ‘r’ in de maand zit, is het belangrijk om je handen vaak te wassen. Dit is namelijk een goede manier om jezelf te beschermen tegen besmettelijke ziekten zoals verkoudheid en griep. Doe dit echter zachtjes, zonder harde borstels. Het water mag lauw zijn, maar niet te heet. Dit droogt je huid nog verder uit.

3. Gebruik natuurlijke, huidvriendelijke reinigers

Let goed op waarmee je je handen wast. Zeep heeft een uitdrogende werking, maar het is niet moeilijk om zeepvrije wasgels te kopen.

Probeer als het even kan een variant te vinden zonder parfum of alcohol. Ook deze onttrekken vocht en oliën aan je huid. Antibacteriële gels bevatten vaak chemische toevoegingen die je huid uitdrogen en jeuk kunnen veroorzaken.

Tot slot…

Ga je buiten een wandeling maken? Draag dan een paar warme handschoenen van een materiaal dat niet kriebelt of irriteert. Is het hiervoor nog te warm? Dan kun je ze ook vooraf even insmeren met arganolie. Dit geeft een beschermend laagje; zelfs tegen de zon, want deze olie bevat een natuurlijke zonnefilter.

Met deze tips kun je hopelijk zorgeloos genieten van al het moois wat de herfst en winter te bieden hebben! Welke ga jij uitproberen?

Anderen attenderen op dit artikel? Deel het op social media!