De 5 beste tips voor volwassenen om van acne af te komen!

acne vrij

Op de middelbare school was het heel normaal om jeugdpuistjes te hebben. Maar nu je volwassen bent en jij als een van de weinigen nog steeds last hebt van acne, word je er misschien een beetje moe van. Als volwassene kun je je acne het beste op een andere manier aanpakken dan je als tiener deed.

Jeugdpuistjes worden meestal veroorzaakt door overactieve talgklieren, waardoor een vette huid ontstaat. Acne bij volwassenen is meestal het gevolg van hormonale schommelingen.

Naarmate we ouder worden, vernieuwen onze cellen zich bovendien minder snel. Daardoor kunnen vet en talg zich ophopen, met acne als gevolg. Met de onderstaande 5 tips kun je dit verhelpen.

De 5 beste tips tegen acne

1. Wees zacht voor je huid!

Een jonge huid die teveel talg en vet produceert, vraagt om een wat agressievere behandeling. Deze doodt bacteriën en droogt vette gebieden rond de neus en wangen uit.

De volwassen huid is kwetsbaarder en vraagt om een zachtere behandeling. Laat dus middelen bedoeld voor tieners staan. Deze bevatten vaak alcohol en allerlei chemische toevoegingen die je huid te zeer uitdrogen. Hierdoor kunnen beschadigingen en rimpels ontstaan.

Zacht zijn betekent ook: niet teveel aan je huid komen. Probeer niet te knijpen of krabben.

2. Reinig met natuurlijke olie

Met natuurlijke olie kun je je huid op zachte wijze reinigen. Wrijf een dun laagje over je gezicht, maak een handdoekje of washandje nat met warm water en dep daarmee de olie er voorzichtig weer vanaf. Hydrateren is daarna vaak niet eens nodig en je krijgt er zelfs waterproof mascara mee weg.

Goede oliën om te reinigen zijn onder andere olijfolie en kokosolie. Arganolie is ook een perfecte keuze, omdat deze een zeer herstellende werking heeft. Ideaal voor je acne littekens!

Wil je zien hoe je arganolie het beste kunt gebruiken bij acne? Bekijk hier onze instructievideo.

3. Vergeet niet te scrubben!

Een oorzaak van acne bij volwassenen is de vertraging van de huidvernieuwing, waardoor poriën verstopt kunnen raken. Met scrubben kun je dit proces een beetje helpen. Je verwijdert hiermee dode huidcellen, vet en vuil en geeft nieuwe cellen de ruimte.

1 à 2 keer scrubben per week is genoeg. Met natuurlijke olie, honing en (riet)suiker maak je gemakkelijk zelf een natuurlijke scrub, die reinigt en hydrateert.

Welke voordelen biedt scrubben voor de huid

4. Een gezonde leefstijl is een gezonde huid

Je huid weerspiegelt vaak je algemene gezondheid. Zorg dus goed voor jezelf! Probeer voldoende te slapen. Je huid heeft dan meer tijd om te herstellen.

Zorg ervoor dat je genoeg water binnenkrijgt en wees matig met koffie en alcohol. Zo blijven jij en je huid goed gehydrateerd!

5. Bescherm je huid tegen schadelijke invloeden

Je huid heeft bescherming nodig, bijvoorbeeld tegen weersinvloeden. Lekker buiten zijn geeft je een gezonde kleur en maakt je ontspannen. Draag wel passende zonbescherming en smeer je huid in de winter in met een extra vette crème of olie.

Een goede natuurlijke optie is argan olie. Deze is zeer rijk en voedend en beschermt je huid.

Verban acne naar het verleden!

Wil je een einde maken aan je acne? Behandel je huid dan als die van een volwassene. Kies voor zachte, natuurlijke reiniging en bescherming en zorg goed voor jezelf.

Welke tip ga jij uitproberen?

Vond je dit een waardevol artikel? Deel het dan op social media!