Hoe Je Voor Je Haar Moet Zorgen, Lees Er Alles Over

Hoe Je Voor Je Haar Moet Zorgen

De haarindustrie is een groeiende business! Kapsalons en haarstilisten verdienen zelfs in een recessie goed geld… waarom? Omdat haar een belangrijk onderdeel van het uiterlijk is en mensen er goed uit willen zien. Maar er goed uit willen zien is niet de enige reden waarom je je haar goed zou moeten verzorgen. Je gezondheid is een andere, belangrijkere reden.

Gezond haar geeft aan dat je zelf ook gezond bent. Problemen met de gezondheid kunnen op alle plaatsen in het lichaam zichtbaar worden, inclusief het haar. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je haar goed te verzorgen! Tegelijkertijd gezond zijn en er goed uitzien! Hoe verzorg je je haar nu goed? Lees verder en je weet het.

Kennis van het onderstaande helpt je bij de verzorging van je haar:

  1. Haartype
    Je haartype bepaalt wat voor soort behandeling en zorg je haar nodig heeft. Mensen met krullend haar bijvoorbeeld gaan anders met hun haar om dan mensen met dun en steil haar. Maar of je haar nu krullend of steil is, je moet er vooral zorg aan besteden als het nat is. En dat is omdat nat haar sneller breekt of beschadigd raakt. Gebruik geen hete föhn of ruwe haarproducten. Op dezelfde manier hebben ook mensen met droog, normaal of vet haar verschillende haarverzorging nodig. Maar welk haartype je ook hebt, het is altijd verstandig om een milde shampoo te gebruiken. Vet haar mag maximaal 1 keer per dag gewassen worden, droog haar kan met minder wasbeurten toe.
  2. Activiteiten en Hobbies
    Als je van sport houdt en vet haar hebt, is het beter om ná de wedstrijd of de training te douchen en je haar te wassen. Als je badmeester bent, of gewoon graag naar het strand gaat, bescherm je haar dan tegen de zon. Hydrateer het met conditioners, olie, en door veel water te drinken.
  3. Je Haar in Model Brengen
    Ben jij zo iemand die telkens weer je haar helemaal in model brengt zodra je de deur uit gaat? Dan volgt hier wat slecht nieuws. Föhnen, krultangen en steiltangen drogen alle haartypes uit. Lees de handleiding goed door voordat je een van deze hete stijlproducten gebruikt. Gebruik ze niet op nat haar, en gebruik ze ook van tijd tot tijd even helemaal niet om je haar wat rust te gunnen. Als je chemische producten gebruikt om je haar in model te brengen, gebruik dan geen ruwe chemicaliën. Gebruik indien mogelijk natuurlijke ingrediënten, volg de instructies goed op, en voer geen rare experimenten uit. Als je niet zeker bent wat je moet doen, vraag dan hulp van een professionele haarstilist.

Argan en Haar
Arganolie is een 100% natuurproduct dat wonderen doet voor alle haartypen. Het hydrateert droog haar, maar brengt bij vet haar de talgproductie terug naar normale niveau’s waardoor het minder vet wordt. Het bevat vitaminen en vetzuren waarvan het haar sterker wordt en sneller gaat groeien. Arganolie is veilig voor iedereen, omdat bij de productie ervan geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Het komt van de geperste vruchten van de Arganboom, een boom die alleen in Zuidwest Marokko voorkomt. De vrouwen in Marokko gebruiken deze olie al jaren. Het zal je helpen bij de voeding en verzorging van je haar.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!