Leer Hoe Arganolie Vrouwen Zelfstandig Maakt

Leer Hoe Arganolie Vrouwen Zelfstandig Maakt

Arganolie is de laatste jaren een fenomeen geworden dat als een gek de wereld aan het veroveren is. In Marokko bestaat het echter al eeuwen. Marokkaanse gezinnen gebruiken de olie voor hun haar, huid, nagels, en zelfs in de keuken en voor hun gezondheid. En waarom ook niet?

Arganolie staat bekend om zijn hoge concentratie antioxidanten, vitamines, en onverzadigde vetzuren. Het reinigt de huid, voedt het haar, en maakt nagels sterker. Daarnaast heeft het een unieke nootachtige smaak en draagt bij aan een goede gezondheid.

Omdat het cholesterol en bloeddruk verlaagt, houdt een kleine hoeveelheid Arganolie je al gezond en mooi.

De Marokkaanse Vrouwen

Minder bekend zijn de vrouwen in Marokko die deze geweldige olie produceren. De vrouwen uit de streek, bekend onder de naam Berber vrouwen, verzamelen de vruchten waar de olie uit gewonnen wordt.

Ze openen de vruchten, halen de zaden en kernen eruit, drogen en roosteren deze kernen, persen er de olie uit, en verpakken dan de Arganolie.

Het is aan deze vrouwen te danken dat Arganolie bekend geworden is en nu in verschillende landen te koop is.

De Berber vrouwen worden er beter van

Door de grote rol die de Berber vrouwen hebben gespeeld bij de productie van Arganolie, zijn ze er zelf ook beter van geworden. Door Arganolie kunnen deze vrouwen zich nu luxe veroorloven die ze eerder niet hadden.

Dezelfde kansen en mogelijkheden als mannen, gelijke rechten, recht op onderwijs, en, het allerbelangrijkste, ze kunnen nu voor hun gezin zorgen.

Iedere fles Arganolie die in Marokko geproduceerd wordt, helpt een Berber vrouw haar gezin eten te geven. Alleen al daarom is het kopen van zelfs een kleine fles Arganolie zo veel waard!

Naast natuurlijk al het goeds dat het doet voor gezondheid, huid, haar en nagels.

Coöperaties van Vrouwen

Om aan de toenemende vraag naar Arganolie te voldoen, zijn er coöperaties opgericht. Niet alleen om de Berber vrouwen te helpen met de productie en distributie van de olie, maar ook om de bron van de olie zelf te beschermen – de Arganbomen. De toenemende vraag en productie begon een gevaar te vormen voor de bomen.

De coöperaties zorgen ervoor dat er niet te veel bomen opgebruikt worden. En er worden ook bomen bijgeplant zodat er een continue aanvoer van olie is, en daarmee werk voor de Berber vrouwen.

Eerlijke handel en duurzame groei

Dit zijn zo maar twee van de belangrijkste onderdelen van de empowerment van de vrouwen in Marokko. Door Arganolie hebben vrouwen nu een goed inkomen. Via de coöperaties leren ze over milieuprogramma’s, hoe een bedrijf te runnen, en deel te nemen aan processen van besluitvorming zoals politiek.

De vrouwen in Marokko hebben profijt van Arganolie door aan de wereld bekend te maken hoe goed deze olie wel niet is.

Met al zijn rijke componenten helpt Arganolie het lichaam mooi en gezond te maken. Arganolie brengt veel goeds voor de vrouwen in Marokko en voor de mensen die het gebruiken.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.