Hoe Je in 5 Simpele Stappen voor Je Haar Kunt Zorgen

Hoe Je in 5 Simpele Stappen voor Je Haar Kunt Zorgen

Je haar is de bekroning van je uiterlijk. Perfecte make-up, designer kleding en dure juwelen doen er niet toe als je haar dof en levenloos is. Niet alleen draagt je haar bij aan je uiterlijk, glanzend haar is ook een afspiegeling van een goede gezondheid. Daarom spenderen vrouwen tijd en geld om hun haar gezond en fraai te houden. Ze gaan naar salons en kopen dure haarproducten.

Gelukkig zijn dure haarsalons en haarproducten niet alles wat je nodig hebt om een gezonde haardos te hebben. Weten hoe je voor je haar moet zorgen kan je haar de glans en schoonheid geven waar je zo naar verlangt.

Lees verder voor enkele basistips voor haarverzorging. Deze tips kunnen de gezondheid en het uiterlijk van je haar verbeteren.

Haarverzorging in 5 simpele stappen

Eet gezond!

Eet voedsel dat rijk is aan vitamines, proteïnes en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen die de algemene gezondheid verbeteren zijn dezelfde voedingsstoffen die ook je haar sterk en gezond houden.

Vis en noten zijn uitstekende bronnen van proteïne en omega-3 vetzuren die het haar voeden. Groenten en fruit zitten vol met vitamines A, C en E dat krachtige anti-oxidanten zijn. Tekort aan deze voedingsstoffen kan leiden tot broos en dof haar.

Hou je haar schoon.

Niets maakt je haar doffer en meer levenloos dan vuil. Was en conditioneer je haar regelmatig zodat het schoon blijft. Je moet wel weten hoe vaak je je haar moet wassen. Dit hangt af van je type haar.

Droog haar hoef je niet zo vaak wassen zodat je niet de natuurlijke olie (talg) van het haar wegwast. Was je haar nooit met heet water omdat dat de talg wegspoelt en je haar dof en droog maakt. Kam voordat je je haar wast de knopen eruit zodat het makkelijker te wassen is.

Bescherm je haar tegen zon en wind!

Beschouw de zon als vijand nummer één. Te veel zon kan veel schade aan je haar aanrichten. UV straling kan de structuur van het haar verzwakken en het haar uitdrogen doordat het de proteïne verbindingsstructuren van het haar vernietigt. Ook wind kan je haar uitdrogen en ervoor zorgen dat het alle kanten uit gaat staan. Bedek je haar met een hoed of sjaal als je voor langere tijd naar buiten gaat.

Gebruik haarproducten op de goede manier

Te vaak haarstyling producten gebruiken kan je haar dof maken. Weet wat je haartype is en kies producten die daarbij passen. Lees de etiketten en kijk of er ingrediënten in zitten die je haar kunnen beschadigen.

Te veel verven en bleken kan blijvende schade aan je haar aanrichten. Permanenten verzwakt op de lange termijn de haarschachten waardoor je haar gaat breken.

Voed je haar met Arganolie!

Arganolie heeft veel goede eigenschappen en een van de beste daarvan is dat het je haar voedt. Haarproblemen zoals droog en ruw haar, dofheid en broosheid kunnen met deze fantastische olie worden opgelost.

Arganolie bevat omega-3 en omega-6 onverzadigde vetzuren die het haar gehydrateerd, gezond en sterk houden. Deze 100% natuurlijke olie bevat vitamine E en anti-oxidanten die schade door vrije radicalen repareren. De olie is niet vettig, wordt gemakkelijk opgenomen en geeft je haar glans en leven.

Wil je weten hoe je arganolie het beste kunt gebruiken als haarverzorging? Bekijk dan onze instructievideo hierVolg deze haarverzorgingstips op en krijg weer prachtig en gezond haar.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!