6 Makkelijke Stappen tot een Wereld Vrij Van Acnelittekens

6 Makkelijke Stappen tot een Wereld Vrij Van Acnelittekens

Als er twee dingen zijn die vrouwen niet op hun huid willen dan zijn dat acne en acne littekens. De precieze oorzaak van acne is nog onbekend maar er zijn verschillende factoren die acne veroorzaken of het verergeren.

De grootste boosdoener is te veel talg wat meestal het gevolg is van veranderingen in de hormonen. De meeste tienerjongens en –meisjes hebben last van acne. Dat komt door de hormonale veranderingen die hun lichamen tijdens de puberteit ondergaan.

Andere factoren die acne veroorzaken zijn stress, verstopte poriën, cosmetische producten, starten of stoppen met de pil, gewichtstoename en erfelijkheid.

Acnelittekens vormen een blijvende herinnering dat je ooit acne had. Er zijn twee types littekens. Je hebt de littekens met putjes en de gepigmenteerde littekens. Littekens met putjes duiden erop dat er schade is aan de onderliggende huid. Gepigmenteerde littekens zijn de rood- of bruinachtige tekens die op de huid achterblijven nadat de acne zelf weg is.

Zorg dat je een product om acne te bestrijden bij de hand hebt wanneer je huid tekenen van acne begint te vertonen. Gebruik dit product zodra de littekens verschijnen om die onaantrekkelijke tekens kwijt te raken.

De meeste acnelittekens zijn het gevolg van het uitknijpen of doorprikken van puistjes. Velen kunnen blijkbaar de verleiding niet weerstaan om aan hun puistjes te komen. Hierdoor wordt de acne echter alleen maar erger en kan resulteren in diepe littekens. H

et beste kun je je acne helemaal niet aanraken, erop drukken of eraan trekken. Dit beschadigt namelijk het weefsel van de huid wat resulteert in wondjes en littekens.

Als je eenmaal acnelittekens hebt, bedek ze dan niet onder een dikke laag cosmetica. Dit veroorzaakt alleen maar nieuwe uitbraken.

Wat is de beste manier om acnelittekens te behandelen? Hier volgen enkele nuttige tips.

6 Stappen Om Acnelittekens Kwijt te Raken

1. Breng Arganolie op je huid aan.

Arganolie zit vol met Vitamine E wat littekens kan verwijderen. De olie is ook rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren die de huid gezond houden en voortijdige veroudering tegengaan.

Sterolen houden de celmembranen in de huid gezond, verminderen ontstekingen en verbeteren de stofwisseling in de huid. De Polyfenolen in Arganolie reinigen de huid en voorkomen huidveroudering.

Andere componenten in deze olie zoals Ferulinezuur en Carotenoïden verhinderen veroudering van de huid en beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling en vrije radicalen.

Klik hier voor onze Youtube video om te zien hoe je arganolie het beste kunt gebruiken bij littekens

2. Ijsklontjes kunnen je van je acnelittekens afhelpen.

Wrijf gewoon wat ijs over je huid zodat je poriën zich samentrekken.

3. Tomaten!

Als je van tomaten houdt heb je er vast flink wat in de ijskast liggen. Pak een tomaat, snij ‘m in tweeën en wrijf de tomaat over je huid.

4. Je kunt komkommersap als toner gebruiken.

5. Knoflook is niet alleen om vampieren op afstand te houden.

Het werkt ook goed bij het bestrijden van oneffenheidjes door acne. Bak de knoflook niet maar wrijf hem gewoon rauw over je huid.

6. Salie en Aloe Vera zijn erg effectief bij de behandeling van acnelittekens.

Deze twee planten staan bekend om hun genezende eigenschappen. De Aloe Vera kun je direct op de acnelittekens aanbrengen. De salie moet je eerst in heet water weken, af laten koelen en dan op de littekens aanbrengen. Binnen een mum van tijd ben je van je littekens af.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!