Hoe Argan Olie op je Nagels te Gebruiken

Hoe gebruik je Arganolie op je nagels

Als het om nagelverzorging gaat, denken velen alleen aan een regelmatige manicure en pedicure. Maar een goede verzorging van je nagels bestaat niet alleen uit het mooi maken van je nagels.

Nagels worden bijna elke dag gebruikt en misbruikt. Daarom verdienen ze alle liefde en aandacht die je maar kunt geven.

Het volgen van gezonde eetgewoonten en voorkomen van misbruik van je nagels, zijn twee goede manieren om je nagels gezond en sterk te houden. Het is ook essentieel om ze schoon te houden en te knippen. Een geweldige aanvulling op je nagelverzorgingset is Arganolie.

Arganolie voor nagels

Waarschijnlijk heb je al eens van Arganolie gehoord. De geweldige schoonheidsvoordelen van de olie worden in veel artikelen op het web genoemd, en zelfs Hollywood-sterren zijn vol lof over deze geweldige schoonheidsolie. Maar wat is Arganolie eigenlijk?

Arganolie is een natuurlijk extract van de Arganpitten. De Arganboom groeit bijna uitsluitend in de droge gebieden van Marokko. De Arganpitten of noten worden koud geperst om de olie te verkrijgen.

Al vele eeuwen lang hebben de vrouwen van de Berberstam de olie op verschillende manieren gebruikt. De Berbervrouwen zijn van mening dat de olie hun huid kan beschermen tegen de barre omstandigheden van de woestijnregio, en hun haren mooi en gezond kan houden. Ze geloven ook dat de olie verschillende kwalen kan verhelpen.

Daarnaast gebruiken ze Arganolie in hun gerechten. Kortom, de olie was onderdeel en maakt nog steeds deel uit van hun dagelijks leven.

Tegenwoordig worden er veel flesjes van de cosmetische Arganolie in de winkels verkocht. De olie is een multifunctionele schoonheidsolie. Het is uitstekend voor de huid en het haar, helpt bij het gezond houden van de huid en biedt ook geweldige voordelen voor de nagels.

Hoe profiteren de nagels van Arganolie?

Hoe profiteren de nagels van Arganolie? De olie bevat een hoog gehalte aan vitamine E en essentiële vetzuren. Zowel vitamine E als essentiële vetzuren hebben krachtige vochtinbrengende eigenschappen die ervoor zorgen dat de nagels en nagelriemen worden gehydrateerd.

Het hydrateren van de nagels zorgt ervoor dat droge nagels worden vermeden die gevoelig zijn voor breuken, splijten en scheuren.

Hoe gebruik je Arganolie op je nagels

Hier kun je lezen hoe je Arganolie op je nagels gebruikt. Meng een mengsel van een gelijke hoeveelheid Arganolie en citroensap. Week je vingernagels ongeveer 15 minuten in het mengsel.

Spoel je handen af en dep ze met een zachte handdoek droog totdat ze vochtig zijn. Doe 2 druppels Arganolie op je handpalmen en masseer de olie voorzichtig in je nagels en nagelriemen.

Doe dit ongeveer eenmaal per week zodat je gehydrateerde nagels krijgt die minder gemakkelijk breken. Dus vergeet niet Arganolie in je nagelverzorgingset op te nemen!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!