Hoe Gebruik je Arganolie in je Gerechten

Soepje

Arganolie heeft in de cosmetische industrie veel aandacht gekregen. Maar het culinaire type laat in vele keukens over de hele wereld ook van zich spreken. Zelfs wereldberoemde chef-koks, waaronder Nigella en Jamie Oliver, gebruiken culinaire Arganolie in hun gerechten.

Veel mensen vragen zich af hoe ze Arganolie moeten gebruiken in hun gerechten. En als jij één van hen bent, ben je hier aan het juiste adres.

Hoe gebruik je Arganolie in je gerechten

Net als olijfolie zijn er een heleboel manieren om Arganolie in je gerechten op te nemen. Hier zijn 7 manieren waarop je Arganolie in je gerechten kunt gebruiken.

1. Als een dip

In Marokko wordt culinaire Arganolie traditioneel gebruikt als brooddip. Aanvankelijk was het de Marokkaanse Berberstam die de wonderen van deze kostbare olie ontdekte. De Berberstam van Marokko gebruikt deze olie zelfs al vele duizenden jaren lang.

2. Voor het bakken in de pan

De nootachtige smaak van culinaire arganolie is een uitstekende aanvulling op gerechten die gebakken worden in de pan. Of je nu vis, kip, garnalen of groenten in de pan bakt, je zult genieten van de extra nootachtige smaak van deze olie.

Kanttekening: In tegenstelling tot olijfolie kan culinaire Arganolie niet worden gebruikt voor het bakken en braden op hoge temperatuur. Bij een hoge temperatuur wordt de olie een beetje bitter. Zorg er dus voor dat je de olie alleen bij pangerechten gebruikt die gebakken worden op een matig vuur.

3. In saladedressings

Als je van salades houdt, dan zal je de toevoeging van culinaire Arganolie aan je salades heerlijk vinden. Voeg met een paar druppeltjes Arganolie een licht nootachtige smaak aan je dressings toe.

4. Voor sauzen

Je kunt deze geweldige olie ook in sauzen gebruiken. Geef je sauzen een rijke nootachtige smaak met een paar druppeltjes Arganolie!

5. Voor soepen

Kan je deze olie in de soep gebruiken? Jazeker! Voeg een romige nootachtige smaak toe aan je favoriete soepen door een klein beetje van de olie direct voor het opdienen toe te voegen!

6. Als beleg voor het ontbijt

Word je een beetje moe van elke keer hetzelfde beleg voor je ontbijt? Hier is een idee om te proberen. Voeg een klein scheutje van de olie toe op gegrilde geitenkaas met amandelen of meng de olie met honing! Deze 2 ontbijtbeleg ideeën moet je geprobeerd hebben!

7. In sauzen van ijsjes

Je kunt in je eigen keuken een heerlijke en unieke saus voor je ijsjes maken! Meng de Arganolie simpelweg met gesmolten chocolade of room en voila! Je hebt een zeer unieke saus voor je ijsje.

Dit zijn slechts 7 manieren voor hoe je Arganolie kunt gebruiken in gerechten. Je kunt het ook toevoegen aan vullingen en salsa’s om een diepe rijke smaak te krijgen! Vergeet niet om culinaire arganolie in plaats van het cosmetische type in je gerechten te gebruiken!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!