Ham Geglaceerd met Honing voor de Feestdagen

Ham Geglaceerd met Honing

De vakantie staat bijna voor de deur. Het is weer het seizoen van een groot feest met familie, geliefden en vrienden. Maar als je het diner organiseert tijdens de feestdagen dan ben je waarschijnlijk aan het piekeren over wat je moet voorbereiden voor je geliefde gasten.

Natuurlijk wil je dat iedereen van een heerlijke maaltijd kan genieten. Hier is een idee voor je hoofdgerecht.

Ham geglaceerd met honing voor de feestdagen

Je hoeft geen culinair wonder te zijn om een heerlijk vakantiediner uit de hoed te toveren. Dit recept voor ham geglaceerd met honing is perfect voor de vakantiefestiviteiten!

Het mooie van dit hoofdgerechtrecept is dat het vrij gemakkelijk te bereiden is. Ongeacht of je al een beetje tijd in je keuken hebt doorgebracht met het in elkaar draaien van eenvoudige gerechten of helemaal nieuw bent in de keuken, je zult niet veel zweten bij de voorbereiding van dit recept voor ham geglaceerd met honing!

Ingrediënten

  • 1 Ben je klaar om ham te eten – Haal 2 kilo ham als je 15 eters krijgt.
  • Hele kruidnagel –Je hebt 1/4 kop nodig.
  • Donkere maïssiroop –Je hebt 1/4 kopje nodig.
  • Honing – 2 kopjes is genoeg.
  • Boter –Je hebt ongeveer 2/3 kopjes nodig

Nu dat je alle ingrediënten hebt om deze heerlijke ham geglaceerd met honing te maken, is het nu tijd om aan de slag te gaan. Hier zijn de stappen!

Aanwijzingen

  1. Verwarm je over voor op 325 graden Fahrenheit of 165 graden Celsius.
  2. De volgende stap is om gaatjes te prikken in de ham en deze op te vullen met de hele kruidnagels. Als dit klaar is, leg je de ham in de pan bedekt met folie.
  3. Leg de maïssiroop, honing en boterglazuur op je dubbele grill en warm deze op. Houd de glazuur warm terwijl je de ham bakt.
  4. Borstel het glazuur over de ham en als dit klaar is, bak je de ham 1 uur en 15 minuten. Zorg ervoor dat je de ham elke 10 tot 15 minuten insmeert met het honingglazuur. De laatste 5 minuten van het bakken, zet je de grill aan om het glazuur te karameliseren. Haal je heerlijke ham geglaceerd met honing uit de oven en laat het een paar minuten staan alvorens aan je gasten te serveren!

Serveer culinaire Arganolie als een dip

Als je je ham graag een nootachtige smaak wilt geven, dan kan je deze serveren met culinaire Arganolie als een dip of sprenkel de olie over de ham alvorens deze op te dienen.

Culinaire Arganolie geeft niet alleen een extra nootachtige smaak aan je gerecht, maar het is ook een enorme oppepper voor je gezondheid! De olie zit boordevol voedingsstoffen, zoals essentiële vetzuren en vitamine E, die geweldig zijn voor je hart en het immuunsysteem!

Wij wensen je een gelukkige en feestelijke vakantie met je geliefden!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden!

Deel dit artikel over de Feestdagen met je vrienden! Sharing is caring!