Bekijk onze Handleiding over Haarverzorging met Stylingtools

Bekijk onze Handleiding over Haarverzorging met Stylingtools

Veel mensen zijn dol op haarstylingtools, zoals een haardroger, stijltang en krultang. En dat is niet verwonderlijk, omdat deze tools je een geweldige haardag kunnen bezorgen.

Maar we willen je waarschuwen. Als je deze stylingtools verkeerd gebruikt of als je de verkeerde tools gebruikt, zal je elke dag gebukt gaan onder een slechte haardag.

Hier is een handleiding over het zelf stijlen van je haar.

Koop alleen goede haarstylingtools.

Je moet niet denken dat goede tools veel geld kosten. Er zijn genoeg goede stylingtools te verkrijgen die geen rib uit je lijf kosten. Maar hoe weet je of een stylingtool goed is of niet? Hier zijn een aantal dingen die je niet moet vergeten.

Instellingen & Accessoires

Alle goede haarstylingtools hebben verschillende warmte-instellingen, de slechte producten hebben vaak slechts één instelling. Je moet ook controleren of het product de warmtetemperaturen toont.

Bij haartangen, bijvoorbeeld, hebben sommige producten verschillende instellingen, variërend van 175 tot bijna 400 graden. (Let op: 400 graden is te hoog voor persoonlijk gebruik of voor iedereen die geen professionele kapper is.)

Als geld geen probleem voor je is, kan het beter zijn om een professionele haardroger te kopen van een leverancier van schoonheidsproducten, omdat haardrogers die gebruikt worden door professionals vaak een sterkere luchtstroom en meer kracht hebben.

Het is ook goed om een droger te kopen die wordt geleverd met een mondstuk en diffuser. Het mondstuk zal je helpen de luchtstroom te richten en de diffuser zal de warmte gelijkmatiger verdelen.

Stijl je haar volgens jouw haartype

Je moet rekening houden met de dikte van je haar als je de warmte-instelling van jouw haarstylingtools bepaalt. Als je fijn haar hebt, stel de temperatuur dan laag in.

De regel is dat hoe fijner je haar is, hoe lager de temperatuurinstelling moet zijn. Maar denk niet dat dik haar de hoogste temperatuurinstelling betekent.

Een extreem hoge warmte is bijna nooit nodig. Werk altijd met de natuurlijke textuur van je haar in plaats van ertegenin. Overweeg dus eerst deze tip voordat je een krultang of stijltang aanschaft.

Bescherm je haar altijd tegen warmte

Zorg ervoor dat je producten in je haarverzorgingset hebt, die bedoeld zijn om je haar te beschermen tegen de warmte van haarstylingtools.

Vergeet niet dat warmte je haar kan beschadigen, en het droog, zwak en broos kan maken. Haartangen veroorzaken veel meer schade dan haardrogers.

Je kunt het beste snel werken als je stylingtools gebruikt op je haar. Voor haartangen is het ideaal om ze maximaal 3-4 seconden op elke streng te gebruiken.

Gebruik Arganolie op je haar

Breng Arganolie op je haar aan na het gebruik van warme haarstylingtools. De olie bevat anti-oxidanten die schade helpen te repareren en ervoor zorgen dat je haar gezond blijft. Arganolie heeft ook krachtige hydraterende eigenschappen die je haren zijdezacht maken.

Wil je weten hoe je arganolie het beste kunt gebruiken als haarverzorging? Bekijk dan hier onze instructievideo.

Een ander product welke je kan gebruiken voor het hydrateren van je haar is Hyaluronzuur. Dit product is goed te gebruiken in combinatie met arganolie.

Wij hopen dat deze haarverzorging- en haarstylingtips je elke dag helpen om je een prachtige haardos te geven!

Deel dit artikel over Stylingtools met je vrienden! Sharing is caring!