Haarverzorgingtips voor Haar met Highlights

Haarverzorgingtips voor haar met highlights c

Doe je graag highlights in je haar? Over de hele wereld zul je een heleboel vrouwen (en soms mannen) zien die highlights in hun haar hebben.

Het toevoegen van highlights aan je haar is een geweldige manier om dimensie en textuur aan elk type kapsel toe te voegen. Het niet zo goede nieuws is, dat highlights de neiging hebben niet voor lange tijd te blijven zitten. Na een aantal wasbeurten beginnen ze te vervagen en worden ze koperkleurig.

Het goede nieuws is echter dat er dingen zijn die je kunt doen om te voorkomen dat je highlights vervagen tot het punt dat je ze nog nauwelijks opmerkt of voordat ze een oranje tint beginnen te krijgen.

Hier zijn een aantal haarverzorgingtips om te overwegen voor haar met highlights:

haarverzorgingtips-voor-haar-met-highlights1

Haarverzorgingtips voor haar met highlights

Houd je haar gehydrateerd.

Als je highlights toevoegt aan je haar, zal je haar gevoelig worden om uit te drogen. Dit komt omdat bleekmiddel een aanslag kan plegen op je haar. En we weten allemaal dat droog haar gevoeliger is voor breuken, wat pluizig haar kan veroorzaken.

Als je de schoonheid en glorie van je haar met highlights wilt behouden, moet je ervoor zorgen dat je enkele dagen in de week een conditioner gebruikt met krachtige hydraterende eigenschappen.

Degenen die zeer droog haar hebben, moeten hun haren ook minstens eenmaal per week diep conditioneren en elke dag een niet-uitwasbare conditioner gebruiken.

Kies voor kleurveilige shampoos en conditioners.

Een van de beste manieren om te voorkomen dat je highlights vervagen, is om ervoor te zorgen dat je shampoo en conditioner geen agressieve chemicaliën, zoals sulfaten, parabenen, en fosfaten, bevatten. Deze chemicaliën kunnen leiden tot het vervagen van de haarkleur, waardoor je highlights dof en koperkleurig worden.

Daarnaast hebben deze chemicaliën ook nadelige effecten op het lichaam.Een geweldige hairconditioner is de Marokkaanse Arganolie. Het is een natuurlijk haarproduct dat geen gevaarlijke chemische stoffen bevat. De olie bevat voedingsstoffen met krachtige hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.

Arganolie kan gebruikt worden als een conditioner voor onder de douche. Breng de olie op nat haar aan en spoel het daarna uit.

Je kunt de olie ook gebruiken om je haar diep te conditioneren. Masseer de olie als je haar nat is van de wortel tot de punt in je hoofdhuid en haar. Wikkel je haar in een warme handdoek en laat het ’s nachts intrekken. Was je haar de volgende morgen met shampoo.

Arganolie is ook een uitstekende niet-uitwasbare conditioner. Breng een paar druppels van de olie aan op je haar en breng je haar in model zoals je dat altijd doet.

Naast het conditioneren van je haar, kan Arganolie ook helpen haarbeschadiging te repareren en het haar te beschermen tegen verdere beschadiging, vanwege de anti-oxidanten die in de olie zitten.

Maak er geen gewoonte van om te vaak highlights aan te brengen.

Hoewel het echt verleidelijk kan zijn om je haar weer te laten highlighten als je uitgroei ziet, is dat eigenlijk een slecht idee, omdat dit alleen maar kan leiden tot beschadiging van het haar.

Wil je toch je highlights geregeld bij laten werken, zorg dan dat jij of je kapper alleen de uitgroei bijwerkt. Over het algemeen moet je je haar om de 6-8 weken bijwerken namelijk.

Deel dit artikel over Haarverzorgingstips met je vrienden! Sharing is caring!