Ghassoul Klei: De Complete Beginnersgids!

Ghassoul mooie huid glanzend haar vrouw

Ghassoul klei kom je tegenwoordig steeds vaker tegen in verzorgingsproducten zoals shampoos, zeep, douchegels en gezichtsmaskers. Niet zo gek ook want ghassoul klei heeft een bijzonder unieke werking en is geschikt voor huid en haar. 

Maar wist je dat je pure ghassoul klei poeder gemakkelijk ook zelf kunt mengen met water en dat dit al voldoende is om je huid en haar met dit unieke, natuurlijke product te reinigen?

Ben je benieuwd naar de werking van Ghassoul klei en hoe je deze bijzondere klei het beste gebruikt? Lees dan verder! Tijd om dieper in te gaan op deze bijzondere klei.

Ben jij al bekend met Ghassoul klei en wil je een bestelling plaatsen? Klik op Ghassoul kleimasker kopen en bestel direct!

Wat is Ghassoul Klei?

Ghassoul word ook wel Rhassoul genoemd. De naam rhassoul is afkomstig van het woord ‘rhassala’, wat ‘wassen’ betekent. En dat is precies wat je met deze kleisoort kunt doen.

De klei wordt in Marokko al sinds de 12e eeuw generaties lang gebruikt als een natuurlijk reinigingsmiddel voor huid en haar. Je lichaam insmeren met ghassoul klei is dan ook een onderdeel van het hammam ritueel.

Ghassoul is heel veelzijdig en is door zijn milde werking zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Je kunt de dan ook gebruiken als gezichtsmasker, lichaamspakking of als haarmasker. Maar hoe kan het precies dat ghassoul klei zowel voor de huid en het haar werkt?

De voordelen van Ghassoul klei

Ghassoul klei is 100% natuurlijk en is, in tegenstelling tot veel andere reinigingsproducten, geschikt om zowel de huid als het haar te reinigen. Dit komt doordat ghassoul vrijwel PH neutraal en hypo-allergeen is en boordevol goede mineralen zoals silicium, magnesium, calcium en kalium zit.

De mineralen in de klei geven ghassoul een negatieve lading. Omdat de klei negatief geladen is trekt het de positief geladen toxines aan, wanneer je het aanbrengt op de huid of het haar. De klei hecht zich aan het vuil en wordt zo met vuil en al weggespoeld wanneer je de huid of het haar wast met water. 

Ghassoul klei heeft een enorm absorberend vermogen waardoor de klei veel vuil kan opnemen. Hierdoor werkt de klei effectiever dan welke zeep of andere klei ook.

Voordelen voor de huid

Ghassoul klei is dé oplossing voor mensen met een huidallergie of een gevoelige huid. Ghassoul neemt namelijk niet alleen afval- en gifstoffen op maar het heeft ook een anti-septische werking en het voedt de huid met diverse verzorgende mineralen.

Het heeft van nature een peelende werking, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de huid grondig wordt gereinigd. Belangrijke eigenschap van deze klei is dat de huidcellen niet alleen worden verwijderd maar dat het de huid daarnaast verrijkt met zijn voedende mineralen.

Maskers van ghassoul klei beloven op den duur een verbetering van de huidstructuur, een stralende huid, verminderde droogheid en fijnere poriën.

Ghassoul zorgt voor de natuurlijke balans van de huid. Het zuivert, ontspant en verkwikt en de klei staat er dan ook om bekend dat het werkt bij verschillende huidproblemen zoals:

 • acné
 • psoriasis
 • eczeem
 • cellulitis
 • huidontstekingen

Voordelen voor het haar

Ghassoul klei is een goed zeepvrij alternatief voor shampoo. De klei zorgt voor een diepe reiniging van de hoofdhuid en het haar zonder dat het uitdroogt. Het zorgt voor zacht haar en een gehydrateerde hoofdhuid en daarnaast het herstelt de klei de vochtbalans van je huid en haar, waardoor je haar minder snel breekt.

Ook voor de hoofdhuid heeft de klei vele voordelen. Zo staat de klei erom bekend dat het kan helpen bij het verminderen en kalmeren van roos en psoriasis.

Zoals je kunt lezen is deze klei onmisbaar bij de persoonlijke verzorging. Maar hoe gebruik je Ghassoul klei eigenlijk precies?

De Toepassingen van Ghassoul klei

Bij het voorbereiden en gebruiken van een ghassoul kleimasker is het enorm van belang dat je geen metaal gebruikt. Denk hierbij aan een metalen kom of lepel om het masker te mengen.

De reden hierachter is dat de van nature aanwezige negatieve lading van de klei die er voor zorgt dat het zo’n sterke ontgiftende en reinigende werking heef anders teniet word gedaan. Heel zonde van de werking van de klei dus.

Verder, wanneer je klei aanbrengt op je gezicht probeer het dan niet geheel op te laten drogen. Sterker nog, zodra je merkt dat het masker begint op te drogen is het tijd om de klei van je huid af te spoelen.

Een kleimasker trekt namelijk onzuiverheden uit je poriën, maar gaat vervolgens door met het absorberen van overtollig talg en daarna gaat het verder met de natuurlijke oliën van je huid.

Om dat droge en trekkerige gevoel na een kleimasker te voorkomen is het daarom raadzaam om het masker niet te lang te laten zitten.

Als gezichtsmasker

 1. Meng drie eetlepels kleipoeder +-10 gram met water 
 2. Laat even staan en roer vervolgens door.
 3. De ghassoul is klaar voor gebruik als de pasta glad en goed roerbaar is.
 4. Voor een extra verzorgende ghassoul kun je een paar druppels arganolie toevoegen.Masseer de ghassoul in op de huid, gebruik hiervoor je schone vingers of een kwast.
 5. Laat het masker zo’n tien minuten intrekken, tot de ghassoul nét niet helemaal hard is geworden.
 6. Verwijder de ghassoul met lauwwarm water.
 7. Dep de huid droog met een zachte handdoek.
 8. Verzorg de huid met twee tot drie druppels arganolie.

Als lichaamspakking

 1. Volg alle bovenstaande stappen, maar gebruik meer ghassoul (140 gram)
 2. Smeer je vervolgens in met met een huidolie zoals arganolie

Als haarmasker

 1. Maak een gladde pasta van de ghassoul door 10 gram ghassoulpoeder te mengen met een kleine hoeveelheid water.
 2. Roer door met een houten lepel en laat even staan.
 3. Masseer de ghassoul met ronddraaiende bewegingen in op de hoofdhuid.
 4. Laat het mengsel zo’n tien minuten intrekken.
 5. Spoel het haar grondig uit, tot het water helder is.
 6. Was het haar na met shampoo.

Als shampoo

 1. Voeg een kleine hoeveelheid ghassoul klei toe aan je shampoo.
 2. Meng het mengsel van de shampoo en de klei tussen je handpalmen en masseer in het haar.
 3. Laten intrekken is niet nodig.
 4. Spoel het vervolgens haar grondig uit, tot het water helder is.

Als scrub

 1. Meng het Ghassoul poeder met water tot een pasta zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
 2. Breng een laag Ghassoul aan op het gereinigde gezicht en/of het gereinigde lichaam.
 3. Masseer de klei ongeveer 5 minuten goed in met cirkelende beweging
 4. Laat de Ghassoul vervolgens intrekken en spoel af voor het kleimasker volledig is opgedroogd.
 5. Smeer je vervolgens in met met een huidolie zoals arganolie

Risico’s en bijwerkingen van Ghassoul klei

Er zijn vrijwel geen bijwerkingen bekend als het om ghassoul klei gaat. Wel raden wij aan om voorzichtig te zijn met het gebruik van ghassoul klei op gekleurd haar. Haarverf kan reageren op de mineralen in Ghassoul klei waardoor de klei de kleur sneller kan laten vervagen.

Gebruik ghassoul maximaal één keer per week.

Ghassoul klei in een notendop

Ghassoul klei is een natuurlijke kleisoort die ingezet kan worden voor het reinigen van de huid en het haar. De klei bevat talloze krachtige mineralen en word al eeuwenlang in Marokko gebruikt.

Je bent nu helemaal op de hoogte van ghassoul klei en alles wat je met dit wondermiddel kunt doen.

De natuur heeft vaak het allerbeste voor je huid en haren te bieden. Dat bewijst ghassoul klei maar weer. Er bestaan echter nog veel meer andere kleisoorten die ieder hun eigen unieke voordelen hebben voor huid en haar.

Ben je benieuwd naar de andere kleisoorten in ons assortiment? Bekijk deze dan hier.

Heb jij al ervaring met ghassoul klei? Deel deze dan hieronder in de comments!