Factoren Die je Een Hoog Risico Geven op een Nagelschimmelinfectie

Factoren Die je Een Hoog Risico Geven op een Nagelschimmelinfectie

We denken niet vaak aan de gezondheid van onze nagels. Maar als we onze nagels blijven negeren en een goede nagelverzorging achterwege laten, kunnen ze geïnfecteerd raken.

Schimmels: de ergste nachtmerrie voor je nagels

Schimmels zijn de ergste nachtmerrie voor je nagels. De nagelschimmels, genaamd dermatofyten, zijn voor het blote oog onzichtbaar. Afgezien hiervan zijn ze in staat te overleven in verschillende milieus en ze gedijen, vermenigvuldigen en verspreiden zich snel.

Warme en vochtige omgevingen zijn bij de meeste schimmels favoriet. Ze gedijen in badkamers, zwembaden, kleedkamers, sportscholen, yoga studio’s en vele andere plaatsen waar mensen op blote voeten lopen.

Hoe krijg je een nagelschimmelinfectie?

Iedereen kan een schimmelinfectie aan de nagel of teennagel krijgen. Mensen die er een onhygiënische nagelverzorging op nahouden, lopen een zeer hoog risico en dit is meestal hoe schimmelinfecties aan de nagels of teennagels ontstaan.

De gebieden in en rondom de nagelbedden van de handen en voeten moeten schoon zijn om het risico op een nagelschimmelinfectie te minimaliseren. Alleen al het gebruik van een manicure of pedicure instrument dat besmet is, kan de schimmel van de ene persoon naar de andere verspreiden.

Er zijn ook een aantal gewoonten waardoor schimmelinfecties zich gemakkelijk verspreiden. Een veel voorkomende fout is het vijlen van een geïnfecteerde nagel en vervolgens dezelfde nagelvijl te gebruiken op nagels die niet besmet zijn.

Om de verspreiding van de schimmelinfectie te voorkomen, is het het beste om je eigen manicure en pedicure instrumenten te gebruiken en een extra set met instrumenten te hebben om alleen op je geïnfecteerde nagels te gebruiken. Je moet er ook op toezien dat je al je nagelinstrumenten regelmatig reinigt en wast.

Je kan ook een nagelschimmelinfectie krijgen door blootstelling aan de schimmels. Dit komt vooral voor wanneer je kleine snij- en schaafwonden op je huid, nagels of nagelriemen hebt. Deze microscopisch kleine snij- en schaafwonden zijn groot genoeg voor nagelschimmels om binnen te dringen.

Als je altijd of vaak in een vochtige, natte en warme omgeving bent, dan is het het beste om voorzichtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals anti-schimmelbehandelingen, om je kans op het krijgen van een nagel- of teennagelschimmelinfectie te verminderen.

Het is ook goed om je voeten en handen goed te hydrateren, zodat de huid niet droog wordt en scheurt, wat een grote kans biedt voor schimmels om te gedijen.

Een huidschimmel infectie kan gemakkelijk omslaan in een nagelschimmel infectie. Als je kunstnagels hebt, dan wordt het wellicht tijd om dit opnieuw te overwegen. Kunstnagels beschadigen de nagelplaat.

Je bent je wellicht niet bewust van de reeds opgelopen schade, omdat deze microscopisch is of met het blote oog niet kan worden gezien. De beschadiging aan de nagelplaat kan een goede plek zijn voor schimmels om binnen te dringen.

Sommige mensen lopen vanwege hun immuunsysteem meer risico om een nagelschimmelinfectie te krijgen. Sommige mensen zijn gewoon niet immuun tegen een nagelschimmel, waardoor ze erg kwetsbaar worden om de infectie te krijgen.

Deel dit artikel over nagelinfecties met je vrienden! Sharing is caring!