Een vet goede huid!

Gezicht Vrouw Met Rood Haar En Groene Opgen

Als je je neus tegen het raam duwt, heb je daarna ontvetter nodig om het weer schoon te maken? Dan is het wel duidelijk, je hebt een vette huid.

Je talgklieren zijn overactief en zorgen voor een glimmende huid. Je zult meer dan eens gebaald hebben van dit huidtype, maar treur niet langer want ik (nou eigenlijk, een team Japanse wetenschappers) heb goed nieuws!

Er is aangetoond dat vrouwen met een vette huid minder rimpels krijgen. En dat is maar een van de 5 pluspunten van het hebben van een vette huid.

Wat is een vette huid?

Een vette huid is een huid met veel talgklieren, die ook nog eens veel talg produceren. Als die talgklieren verstopt raken krijg je vervelende puistjes. Maar het is niet zo dat talg alleen maar slecht is, in tegendeel, talg voorziet je huid in essentiële voedingsstoffen en beschermt het tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Talg is rijk aan vitamine E, deze anti-oxidant, die ook in overvloed in arganolie zit, beschermt de cellen.

De voordelen

Bescherming tegen de zon

Grote kans dat veel mensen om je heen een verbrande neus hebben op de eerste zonnige dag van het jaar, maar jij niet omdat jouw vettige huid je beschermt. Dat betekent natuurlijk niet dat jij niet hoeft in te smeren, je hebt gewoon het voordeel van een beetje natuurlijke extra bescherming.

Jong en stralend

Als je goed voor je vette huid zorgt, dan zal het talg zorgen dat je er stralend uitziet en je altijd een gezonde gloed hebt. Een vettige huid ziet er niet alleen jong uit (ook nadat je de 40 bent gepasseerd), het helpt je huid ook jong te houden.

Het talg beschermt namelijk tegen allerlei nare invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat je minder snel rimpels en fijne lijntjes krijgt. Als je een vette huid hebt, moet je dus zeker niet de talgproductie niet beperken.

Baat Hebben Bij Arganolie

Gehydrateerd

Het klinkt logisch, maar het is ook echt zo: een vette huid droogt minder snel uit. Als je bijvoorbeeld bezweet bent van lekker buiten spelen met de kids, loopt je huid een groot risico uit te drogen. Een vette huid verliest veel minder vocht.

Minder rimpels

Hoe meer talgklieren je hebt, hoe minder diep en lang rimpels worden. Een vette huid is vaak wat dikker en daardoor meer elastisch. Je kunt je voorstellen dat zolang de huid nog lekker terugveert, je minder rimpels krijgt.

Tegen ontstekingen

De anti-oxidanten waar talg rijk is, voorkomen ontstekingen. Super fijn toch? Dit betekent natuurlijk niet dat je met een vette huid niets meer hoeft te doen om er jong en stralend uit te blijven zijn. Verzorging met natuurlijke producten, voldoende water drinken en goed blijven bewegen blijft belangrijk.

Het is gewoon heel fijn dat een huidtype waar je altijd enorm van hebt gebaald, ook z’n voordelen heeft! Ik hoop dat je nu snapt dat je een vette huid zeker niet moet proberen uit te drogen. Als je een vette huid uitdroogt, gaat het alleen maar extra talg maken.

Je moet bij een vette huid enkel ontstekingen voorkomen. Arganolie helpt hierbij doordat het de talgproductie reguleert en ontstekingen voorkomt, terwijl de vitamine E de huid weer herstelt.

Dus: Wees blij met je vette huid, verzorg ‘m goed en geniet van de voordelen! En heb je een vriendin die baalt van haar vette huid? Deel dit artikel dan met haar.

Hoe verzorg jij je vette huid? Laat het weten!