Eet je Jong met alle Kleuren van de Regenboog

Groente en fruit tegen huidveroudering

Zonder dat je het doorhebt, wordt je huid continue blootgesteld aan allerlei chemicaliën. De lucht zit vol met chemische stoffen: Uitlaatgassen, broeikassen, smog, enzovoort. Maar ook in de schoonheidsproducten die jij elke dag gebruikt, zitten heel veel chemicaliën. Je denkt dat de producten te gebruiken om mooier en gezonder te worden, maar sommige producten zitten zo vol chemische troep dat ze je huid alleen maar belasten en veroudering versnellen.

Hoe veroorzaken chemicaliën huidveroudering?

Wetenschappers zeggen dat vrouwen in het westen gemiddeld 500 synthetische chemicaliën per dag op hun lijf aanbrengen. Je kunt je voorstellen dat dat niet goed is voor je huid. De chemische stoffen trekken door je huid heen (of worden in de vorm van lipstick zelfs een beetje opgegeten!) en kunnen zo flink schade doen in je lijf. Op deze manier versnellen ze de veroudering in je lichaam en in je huid.

Een goed plan om de effecten van deze chemicaliën aan te pakken is in je dieet veel vers en biologisch groente en fruit te verwerken. Biologisch eten is veel hoger in vitaminen, mineralen, enzymen en andere belangrijke voedingsstoffen die jouw lichamen helpen te ontgiften.

De regenboog van groente en fruit

Een trucje om je lichaam van voldoende gezonde voedingsstoffen te voorzien, is dagelijks groente en fruit eten uit elke kleur van de regenboog. Zo krijg je een wijde range aan vitaminen en mineralen binnen om je lichaam gezond en sterk te houden.

Rood

Rode bieten ontgiften je lichaam en zorgen ervoor dat je gelaat stralend blijft.

Blauw

Blauwe bessen zijn kleine anti-oxidant-bommetjes. Hierdoor zijn ze een kei in het herstellen van de schade van vrije radicalen. Op die manier kun je huidveroudering tegen gaan door lekker veel blauwe bessen te eten.

Groen

De olie uit bijvoorbeeld avocado’s versterkt en hydrateert je huid. Een gehydrateerde huid ziet er direct stukken voller en jonger uit.

Juiste Voeding

Geel

Gele vruchten zijn rijk aan vitamine C. Citroenen zijn hier het krachtigste voorbeeld van, maar ook andere citrusvruchten zoals sinaasappel en limoen vallen in deze categorie. Vitamine C helpt je lichaam bij de productie van collageen: de stof die ook in dure anti-agingcrèmes zit en je huid van volume en elasticiteit voorziet.

Oranje

Beta-caroteen is de kleurstof die onder andere zoete aardappel en wortels hun oranje kleur geeft. Beta-caroteen helpt je lijf met het maken van vitamine A en vitamine A is dan weer een anti-oxidant die zorgt voor een zachte huid.

Rood

Lycopeen is een helder rode caroteen die je huid beschermt tegen beschadiging van de zon. Lycopeen vind je in rood groente en fruit zoal tomaat, watermeloen en papaya’s (maar niet in aardbeien en kersen).

Door dagelijks een stuk groente of fruit te eten uit elke kleur van de regenboog weet je zeker dat je een goede basis aan vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Door je lichaam van binnenuit goed te voeden kun je verouderingsprocessen tegengaan en je lichaam mooi en gezond houden.

Wil je meer lezen over wat vitaminen voor je huid, haar en nagels kunnen doen? Lees dan ook ons artikel: Wat is het Effect van Vitaminen op je Uiterlijk? 

Eet jij genoeg groente en fruit?