Beste Verzorging Voor je Nieuwe Tatoeage

Beste Verzorging Voor je Nieuwe Tatoeage

Eindelijk heb je de moed opgebracht om een tatoeage te laten zetten. Je vindt het ontwerp dat je hebt uitgekozen te gek, en je wilt ervoor zorgen dat je tatoeage schitterend blijft en lang meegaat. De sleutel om dit te bereiken, is natuurlijk een juiste verzorging. Mensen die zichzelf graag laten tatoeëren, en vooral degenen die net hun eerste tatoeage hebben laten zetten, moeten weten dat infecties en andere problemen met hun tatoeage kunnen optreden als ze deze niet goed verzorgen. Maar hoe moet je je tatoeage verzorgen?

Tatoeage nazorg

Zo moet je je nieuwe tatoeage verzorgen:

Laat het verband zitten. 

De tatoeageartiest die je tatoeage heeft gezet, heeft niet voor niets aandacht besteedt aan het bedekken of omwikkelen van je nieuwe tatoeage, en heeft dit ook niet gedaan om de tijd te doden als gevolg van verveling. Er is een goede reden waarom je tatoeage zo zorgvuldig is bedekt. Er zijn bacteriën die door de lucht worden overgedragen en op je nieuwe getatoeëerde huid terecht kunnen komen, en zo een infectie kunnen veroorzaken. Hoewel de tatoeage er prachtig uit kan zien en je deze graag aan heel de wereld wilt tonen, moet je niet vergeten dat deze nieuwe tatoeage nog een verse wond is. Het is een goede voedingsbodem voor bacteriën, dus om de pijn van een mogelijke infectie te voorkomen, moet je het verband minstens 2 uur laten zitten.

hoe-verzorg-je-je-nieuwe-tatoeage2

Maar, als je tatoeageartiest een plastic of Saran verband heeft gebruikt om de tatoeage te bedekken, dan moet je deze onmiddellijk verwijderen. Plastic verbanden zijn niet ideaal en kunnen grote schade aan je tatoeage aanbrengen.

Vergeet niet je tatoeage te wassen en verzorgen. 

Als de tijd is aangebroken om het verband te verwijderen, vergeet dan niet je tatoeage en het omliggende gebied te wassen en verzorgen. Gebruik lauwwarm water en een milde vloeibare antimicrobiële of antibacteriële zeep. Zorg ervoor dat je al het bloedplasma en de zalf van je nieuwe tatoeage en het omliggende gebied afwast. Het is het beste om hierbij alleen je handen te gebruiken. Gebruik een schone, zachte handdoek om de tatoeage en het gebied eromheen droog te deppen. Nadat je dit hebt gedaan, breng je een antibacteriële zalf aan op je tatoeage of een die verrijkt is met vitamine A en D.

Breng een hydraterende lotion aan die vrij is van kleurstoffen en parfum.

Nadat je je tatoeage 3 – 5 dagen hebt verzorgd met behulp van de hier genoemde stappen, kun je het aanbrengen van een lotion aan je dagelijkse verzorging toevoegen. Je kunt je tatoeageartiest vragen aanbevelingen te doen. Zorg er alleen voor dat de lotion vrij is van kleurstoffen en parfum. In plaats van lotion kun je ook Arganolie gebruiken. De olie zit boordevol krachtige vochtinbrengers die je tatoeage zullen helpen zacht te blijven. Het goede van het gebruiken van Arganolie is dat het vrij is van kleurstoffen, parfum en andere schadelijke chemicaliën, omdat de olie een volledig natuurlijk extract is van Argannoten.

hoe-verzorg-je-je-nieuwe-tatoeage1

Additionele tips

  • Vermijd het zwemmen in zwembaden of andere plekken met water voor ten minste 2 – 3 weken.
  • Vergeet niet je tatoeage te beschermen tegen de UV-stralen van de zon om verkleuring te voorkomen. Breng een zonnebrandcrème aan met minstens factor 30.
  • Als je tatoeage korsten begint te krijgen, breng dan ongeveer 5 minuten lang een warm vochtig kompres aan op de korsten en het omliggende gebied. Doe dit 2 -3 maal per dag.
  • Wacht totdat de korsten volledig uitgedroogd zijn voordat je een lotion of zalf gebruikt.
  • Je tatoeage kan beginnen te jeuken, maar pluk of krab er niet aan. Je kunt er in plaats daarvan lichte tikjes op geven.
Deel dit artikel over tatoeage verzorging met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]