Wat is de beste verzorging voor het haar van baby’s?

Haren Kammen Baby

Sommige baby’s worden geboren met een glad kaal koppie, andere komen tevoorschijn met een volle bos haar. Dit zegt weinig over hoe hun haar er later uit zal zien.

Het haar van een baby is erg veranderlijk en kan snel uitvallen en weer terug groeien. Hier is weinig aan te doen, maar in alle gevallen is een milde verzorging belangrijk.

Hieronder hebben we de beste verzorgingstips voor allerlei soorten babyhaar op een rijtje gezet.

Voor baby’s zonder haar

Het komt regelmatig voor dat baby’s kaal geboren worden, of hun eerste haren snel weer verliezen. Baby’s zonder haar hebben extra verzorging en bescherming nodig.

Was het hoofdje enkele malen per week met een milde reiniger zonder parfum of chemicaliën. Dit voorkomt de vorming van een vet, schilferig laagje huidcellen.

Zorg voor zonbescherming in de vorm van hoedjes en mutsjes om de tere huid te beschermen.

Voor baby’s met fijne haartjes

Sommige baby’s hebben fijne, maar al best lange haartjes; soms alleen op bepaalde delen van hun hoofdje. Was ze enkele keren per week met een mild, zeepvrij, parfumvrij product zonder chemische toevoegingen.

Knip het voorzichtig bij als het teveel in hun ogen of oren komt, waardoor ze niet goed kunnen zien of jeuk krijgen.

Voor baby’s met vol, krullend haar

Krullend haar is vaak aan de droge kant. Was het niet te vaak, zo voorkom je verdere uitdroging. Zorg eens per week voor extra verzorging in de vorm van een natuurlijke conditioner.

Ook natuurlijke olie is een geweldig verzorgingsmiddel voor baby’s. Hieronder lees je er meer over!

Arganolie op je Haar

Voor baby’s met steil, dik haar

Steil en dik haar kan snel zwaar worden en over de ogen van de baby vallen. Het is dus goed om dit regelmatig te laten bijknippen, al vinden niet alle baby’s de kapper even leuk. Zorg dat ze goed uitgerust zijn en voldoende afleiding hebben.

Reinig het haar enkele malen per week met een mild en natuurlijk middel, zonder schadelijke stoffen.

Kies voor natuurlijk!

Voor alle baby’s is het belangrijk om ze zo weinig mogelijk bloot te stellen aan chemische stoffen. Hun huid is een stuk gevoeliger en ze hebben een minder goed afweersysteem.

Veel verzorgingsmiddelen, zelfs als deze speciaal voor baby’s lijken te zijn, bevatten echter allerlei toevoegingen die schadelijk kunnen zijn. Vermijd shampoos, conditioners en zepen met parfum, alcohol, parabenen en kleurstoffen.

Kies liever voor hypoallergene, parfumvrije, zeepvrije en biologische varianten.

Arganolie voor babyhaar

100% pure, biologische arganolie is een goed verzorgingsmiddel voor het haar en de huid van baby’s. Hun huid is gevoeliger en heeft extra bescherming nodig.

De essentiële vetzuren in arganolie leggen een beschermend laagje aan en verzachten huid en haar. Droge haartjes worden gehydrateerd.

Baby’s zijn vaak gevoeliger voor eczeem en uitslag. Arganolie kan hun huid helpen kalmeren en herstellen en jeuk verminderen.

Mooi haar in het eerste jaar

Baby’s kunnen allerlei soorten haar hebben, of eerst nog een tijdje kaal zijn. Met de bovenstaande tips kunnen hun hoofdjes en haren op een zachte manier verzorgd worden.

Was het haar niet te vaak en kies voor natuurlijke producten, zonder schadelijke stoffen.

Af en toe een paar druppeltjes arganolie over haar en hoofdhuid te verdelen is een goede manier om de tere babyhuid te beschermen en de haartjes mooi en gezond te houden!

Waarmee verzorg jij het haar van je baby?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!