De Beste Beauty Tips voor Vrouwen met een Bleke Huid

Bleke Brunette

Sommige vrouwen zijn van nature gezegend met een zeer bleke huid. Zij zijn hier echter niet altijd blij mee. Soms heeft dit praktische oorzaken, soms heeft het meer te maken met schoonheidsidealen. Ten eerste vraagt een zeer lichte huid om speciale verzorging. Ten tweede is onze maatschappij zeer gericht op een zongebruinde huid. Maar met de juiste verzorging en make up kan ook een bleke huid stralen! Volg deze 7 tips en ontdek het zelf!

Eigenschappen van een bleke huid

Een bleke huid bevat minder pigmentcellen, die de huid beschermen tegen UV-straling. Door de invloed van zonnestralen gaan deze bij de meeste mensen meer melanine aanmaken, waardoor deze verkleurt. Bij mensen met een bleke huid gebeurt dit nauwelijks, waardoor ze ook de UV-bescherming missen. Zij lopen daardoor meer kans op huidschade en -veroudering. Dit vraagt om speciale verzorging!

1. Wees mild voor de gevoelige huid

Een lichte huid is vaak gevoeliger. Kies daarom voor producten zonder agressieve ingrediënten en houd je huidverzorging eenvoudig en mild. Vermijd anti-acne of anti-aging producten met bijtende zuren of uitdrogende stofjes, want die zorgen snel voor huidirritatie. Kies liever voor een zeer zacht reinigingsmiddel, dat de natuurlijke beschermlaag van de huid niet aantast.

2. Kies voor een dagcrème met zonbescherming

Breng dagelijks een hydraterende dagcrème aan met minstens SPF30. Ga je echt op een terras zitten, op het strand liggen of op een andere manier veel tijd doorbrengen in de zon? Dan is SPF50 aan te raden. Draag waar mogelijk een pet of hoed en bedek je lichaam met een laagje kleding.

3. Verzorg je huid extra aan het einde van de dag

Een lichte huid loopt sneller schade op. ’s Nachts heeft de huid tijd om zich te herstellen en de juiste producten stimuleren dit proces. Breng na het verwijderen van make up met een zacht reinigingsmiddel een laagje arganolie aan. Dit wordt goed verdragen door vrijwel alle huidtypes. De vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die erin zitten helpen je huid hydrateren en eventuele schade herstellen.

Doorbraak Antioxidanten

4. Ga niet onder de zonnebank

Wil je graag wat meer kleur op je huid? Dan kan de verleiding groot zijn om onder de zonnebank te gaan. Dit is echter een zeer ongezonde keuze omdat gebleken is dat dit huidkanker kan veroorzaken. Je lichte huid loopt extra snel schade op. Je kunt voorzichtig een beetje zelfbruiner uitproberen op een onzichtbaar stukje huid, maar in de praktijk levert dit vaak onnatuurlijke resultaten op. Kies liever voor een zeer licht getinte dagcrème of bodylotion die je huid slechts een stralende gloed geeft.

5. Vermijd een dikke laag poeder

Een lichte gezichtshuid lijkt al snel op een masker als je poeder gebruikt. Voelt je huid wat vet aan, dan kun je beter je dagcrème aanpassen naar een iets minder vette variant. Een zachte glans zorgt voor een aantrekkelijke, jeugdige look, waardoor je porseleinen huid nog mooier uitkomt.

6. Kies voor lichtere kleuren op je ogen

Zwarte mascara, eyeliner en oogpotlood zullen te sterk afsteken tegen je lichte huid. Dit kan zorgen voor een onnatuurlijk en spookachtig effect. Kies daarom voor bruine of grijze varianten. Vaak is weinig oog make up al genoeg, want de effecten zijn op een lichte huid veel duidelijker zichtbaar.

7. Wees niet bang voor felgekleurde lipstick

Felgekleurde lipstick kan prachtig staan bij een bleke huid. Felrode lippen ogen klassiek en stijlvol, felroze maakt je look gedurfd en actueel. Zorg dat de tinten passen bij je huidtint. Vermijd lichte, matte lipsticks; daardoor zie je er snel een beetje ziekelijk uit.

Laat je lichte huid stralen!

Het beste wat je kunt doen voor je lichte huid, is deze accepteren zoals deze is. Houd rekening met de gevoeligheden die erbij horen en zorg voor voldoende bescherming tegen de zon en agressieve stofjes. Gebruik natuurlijke olie om je huid zich te helpen herstellen. Kies passende make-up, die je huid nog mooier laat uitkomen. Wat doe jij om je lichte huid te laten stralen?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!